ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Πώς να τα διορθώσετε

Δείτε πέντε πράγματα που καταστρέφουν το Wi-Fi σας

Διαβάστε τα πέντε πράγματα που κάνουν δύσκολο το… έργο του ρούτερ σας.
wifi

Βάζετε το ρούτερ σας στην άκρη

Μην το κρύβετε! Το σήμα του Wifi φτάνει περίπου 45 μέτρα μακριά, και μπορεί να διακόπτεται από τοίχους ή ντουλάπια. Βάλτε το σε ένα ανοιχτό σημείο, ή κάπου όπου μπορείτε να το διακρίνεται από πολλά σημεία.

Το αφήνετε στο πάτωμα

Πολλά ρούτερ είναι σχεδιασμένα να στέκονται οριζόντια, κάτι που σημαίνει ότι το σήμα σας πάει στο πάτωμα και τα ποντίκια το υπόγειο απολαμβάνουν το Wifi σας. Βάλτε το σε ένα πάγκο. Δεν είναι μωρό, δε θα πέσει

Το βάζετε κοντά σε άλλες συσκευές

Τα ρούτερ δεν τα πάνε καλά με άλλους. Οτιδήποτε με ηλεκτρονικό σήμα μπορεί να χαλάσει το σήμα του Wifi σας. Ούτε καν με τον υπολογιστή δεν ταιριάζει. Γι’ αυτό τοποθετήστε τα τόσο κοντά ώστε να υπάρχει δυνατό σήμα, αλλά να μην χαλάει τα πάντα.

Έχετε και τις δυο κεραίες προς τα πάνω σαν αυτάκια κουνελιού

Στην πραγματικότητα λειτουργεί καλύτερα όταν τα έχετε να δείχνουν προς διαφορετικές κατευθύνσεις, μια κάθετα και μια οριζόντια. Πολλές κεραίες λάπτοπ είναι οριζόντιες και θέλετε να είναι τουλάχιστον μία έτσι, αφού το σήμα λειτουργεί καλυτέρα όταν το ρούτερ δείχνει στην ίδια κατεύθυνση. Έχετε τις προς διαφορετικές κατευθύνσεις, αφού πολλές φορές κινείστε στο σπίτι με μια κινητή συσκευή που σας δίνει την καλύτερη πιθανότητα να πιάσει το σήμα.

Δεν μετράτε την ισχύ του σήματος

Υπάρχουν πολλές εφαρμογές που μπορείτε να κατεβάσετε για να σας πουν την ισχύ του σήματος, οπότε μπορείτε να δείτε σε ποιο σημείο του διαμερίσματος έχετε το καλύτερο σήμα και αν οι προσπάθειές σας το κάνουν καλύτερο.

Πηγή: fanpage.gr

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. κε «συνάδελφε»… αερολογείτε νομίζω. Τα «ρούτερ» (διανεμητές) είναι σχεδιασμένα και κατασκευασμένα με ορισμένες προδιαγραφές όχι μόνον ως προς την ισχύ σήματος εξόδου αλλά και το μήκος των γραμμών εξόδου και εισόδου. Είναι σαν άλογα (α-λογα) δεμένα στο μαγγάνι και δεν μπορείς να τα βάλεις να τρέξουν «ελευθερα» γιατι δεν είναι. Αντί να «προτείνετε» λύσεις άνευ πρακτικής εφαρμογής, προτείνετε «ανασχεδιασμό» … (με σωστή και πρακτική εφαρμογή των δεδομένων που ισχύουν στην διάδωση των Η/Μ κυμάτων και το εύρος και ύψος των συχνοτήτων… απλά βασικά πράγματα για μαθητές βασικής εκπαιδεύσεως.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.