ΥΓΕΙΑ

Δείτε ποιο φρούτο ρίχνει την αρτηριακή πίεση

Μία από τις πρώτες και βασικές αλλαγές που καλείται να κάνει κάποιος με υψηλή αρτηριακή πίεση είναι η προσαρμογή σε νέες διατροφικές συνήθειες.
artiriaki

Εκτός από το να κόψετε ή να περιορίσετε το αλάτι στη διατροφή σας, μπορείτε να εντάξετε σε αυτή ένα από τα πιο αγαπημένα καλοκαιρινά φρούτα.

Από πειράματα που πραγματοποίησαν οι ειδικοί του Εργαστηρίου Έρευνας για την Προστασία της Καρδιάς του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν σε ποντίκια, παρατήρησαν ότι όσα ακολουθούσαν διατροφή με χαμηλό νάτριο και πλούσια σε σκόνη λευκού, κόκκινου και μαύρου σταφυλιού μείωναν την αρτηριακή τους πίεση σε φυσιολογικά επίπεδα μέσα σε διάστημα 18 εβδομάδων.

bigstock Bunch Of White Red And Dark Gr 119653484

Παράλληλα, έδειχναν να βελτιώνουν τη λειτουργία της καρδιάς, να περιορίζουν τις πιθανότητες ανάπτυξης φλεγμονών, αλλά και να αντιμετωπίζουν μικρότερο κίνδυνο βλάβης του καρδιακού μυός, σε σχέση με τα πειραματόζωα που δεν κατανάλωναν καθόλου σταφύλια και αντίθετα τρέφονταν κυρίως με τροφές πλούσιες σε νάτριο.

Η ποσότητα της σκόνης σταφυλιών που χρησιμοποιήθηκε στα τρωκτικά αντιστοιχεί σε περίπου εννέα μερίδες του ζουμερού φρούτου για τον άνθρωπο ημερησίως, δηλαδή 135 ρώγες την ημέρα.

Οι ειδικοί εκτιμούν ότι βασικό ρόλο στην ευεργετική δράση της σκόνης σταφυλιού παίζουν τα φλαβονοειδή, οι χημικές ουσίες που εντοπίζονται όχι μόνο στα σταφύλια, αλλά και στο πράσινο τσάι, το κακάο και τις ντομάτες. Τα οφέλη των φλαβονοειδών για την υγεία της καρδιάς είναι κάτι που έχει επιβεβαιωθεί και από άλλες σχετικές μελέτες.

Πηγή: onmed.gr

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.