ΥΓΕΙΑ

Δείτε το λαχανικό που προστατεύει την όραση

orasi

Ειδικά όσα έχουν το χαρακτηριστικό πορτοκαλί χρώμα (π.χ. καρότα, βερίκοκα) δρουν προστατευτικά χάρη στη βήτα καροτίνη που περιέχουν, η οποία συμβάλλει στην καλή λειτουργία του αμφιβληστροειδούς.

Έρευνα δείχνει ότι ένα πράσινο λαχανικό μπορεί επίσης να μας βοηθήσει να αποφύγουμε σοβαρά προβλήματα με την όρασή μας.

Το λαχανικό αυτό περιέχει το συστατικό I3C. Έρευνα βρήκε ότι το I3C, σε υψηλές ποσότητες, ενεργοποιεί τον υποδοχέα AhR που αποτοξινώνει τον αμφιβληστροειδή, ο οποίος έχει την τάση να αδρανεί όσο περνάνε τα χρόνια, και έτσι μπορούν να προκληθούν προβλήματα όρασης.

Επειδή όμως χρειάζονται αρκετά μεγάλες ποσότητες από το εν λόγω λαχανικό, οι επιστήμονες ελπίζουν ότι θα μπορέσουν βασιζόμενοι σε αυτό το συστατικό να φτιάξουν μία πιθανή θεραπεία ή προληπτική φόρμουλα για τα προβλήματα όρασης που σχετίζονται με τον αμφιβληστροειδή.

Το λαχανικό αυτό δεν είναι άλλο από το πολύτιμο μπρόκολο, το οποίο προσφέρει επίσης προστασία και από άλλα προβλήματα και ασθένειες, όπως ο καρκίνος, του προστάτη και του μαστού.

Οι ειδικοί συστήνουν την τακτική κατανάλωση πράσινων λαχανικών, τα οποία περιέχουν λουτεΐνη και ζεαξανθίνη, ισχυρά αντιοξειδωτικά, που σύμφωνα με μελέτες μειώνουν τις πιθανότητες εμφάνισης καταρράκτη και εκφύλισης της ωχράς κηλίδας, που αποτελεί βασική αιτία τύφλωσης.
Πηγή: onmed.gr

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.