ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ

Δροσερή ρυζοσαλάτα με φρέσκα λαχανικά και μαντζουράνα

rizosalata

Υλικά
...για το ρύζι
2 φλιτζ. τσαγιού ρύζι μπασμάτι ή άλλο ρύζι που να βγαίνει σπυρωτό
1 δαφνόφυλλο
1 κουτ. γλυκού αλάτι
5 φλιτζ. τσαγιού νερό
...για τα λαχανικά
2 κολοκυθάκια, τριμμένα στη χοντρή πλευρά του τρίφτη
1 μέτρια μαραθόριζα, ψιλοτριμμένη
2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
5 μέτρια μανιτάρια, καθαρισμένα, σε λεπτά φετάκια
τα φυλλαράκια και τα τρυφερά κοτσάνια από 1/2 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένα
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
...για τη σάλτσα
3 κουτ. σούπας φυλλαράκια φρέσκιας μαντζουράνας, ψιλοκομμένα ή 1 κουτ. σούπας ξερή
5 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
4 κουτ. σούπας χυμός λεμονιού
ξύσμα από 1 ακέρωτο και κατά προτίμηση βιολογικό λεμόνι
1 κουτ. σούπας μουστάρδα απαλή

Εκτέλεση
Σε μια μέτρια κατσαρόλα βάζουμε το νερό με το αλάτι και τη δάφνη και, όταν αρχίσει να κοχλάζει, ρίχνουμε το ρύζι. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε με μισόκλειστο καπάκι για περίπου 15 - 18 λεπτά μέχρι να γίνει το ρύζι, χωρίς όμως να λιώσει. Το ρίχνουμε στο σουρωτήρι και το κρυώνουμε κάτω από τρεχούμενο νερό. Το αφήνουμε να στραγγίσει και το μεταφέρουμε σε ένα μεγάλο μπολ. Τη δάφνη την πετάμε.

Χτυπάμε όλα τα υλικά για τη σάλτσα για 2 λεπτά στον πολτοποιητή. Περιχύνουμε το ρύζι με τη σάλτσα, προσθέτουμε όλα τα ψιλοκομμένα λαχανικά και το μαϊντανό και ανακατεύουμε καλά.

Σκεπάζουμε το μπολ με διαφανή μεμβράνη και βάζουμε τη σαλάτα στο ψυγείο να δροσίσει μέχρι να τη σερβίρουμε. Διατηρείται μέχρι 2 μέρες.

Πηγή : www.gastronomos.gr

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.