ΚΟΣΜΟΣ

Για να θάβουν τους πραξικοπηματίες

Έφτιαξαν «Νεκροταφείο Προδοτών» στην Κωνσταντινούπολη

Το είπε και το έκανε ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης, Καντίρ Τοπμπάς, ο οποίος προ ημερών είχε προαναγγείλει την κατασκευή ειδικού χώρου για τον ενταφιασμό  των «προδοτών» που βρέθηκαν πίσω από την απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου.

Την... ιδέα του συγκεκριμένου νεκροταφείου στον δήμαρχο της Κωνσταντινούπολης, Καντίρ Τομπάς, φαίνεται πως έδωσε ο δήμαρχος της πόλης Ορντού στη Μαύρη θάλασσα, ο οποίος απαγόρευσε να ταφούν στην περιοχή, οι νεκροί στρατιωτικοί που φέρονται να συμμετείχαν στο πραξικόπημα.

«Ο δήμαρχος της πόλης Ορντού δεν επέτρεψε την ταφή τους. Μια οικογένεια έθαψε τον συγγενή της στην αυλή του σπιτιού της. Συγχαίρω τον δήμαρχο» είχε σημειώσει ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης, Καντίρ Τομπάς, μετά το πραξικόπημα.

«Εγώ έδωσα εντολή να βρεθεί ένας χώρος ταφής τον οποίο θα τον ονομάσουμε Νεκροταφείο Προδοτών. Έτσι οι περαστικοί θα καταριούνται τα κόκαλά τους που θα βρίσκονται εκεί. Έτσι δεν θα μπορούν να ησυχάσουν ούτε στον τάφο τους» είχε προσθέσει ο δήμαρχος, σύμφωνα με δημοσίευμα της «Χουριέτ».

Ο συγκεκριμένος χώρος βρίσκεται στις ανατολικές συνοικίες της Πόλης, στην πίσω πλευρά ενός εργοταξίου για την κατασκευή στέγης αδέσποτων σκυλιών.

Φωτογραφία: Reuters

Στην είσοδο του χώρου γράφει με μεγάλα άσπρα γράμματα «Νεκροταφείο Προδοτών», ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι στα σημεία της ταφής απαγορεύεται η προσευχή, όπως είχε διατάξει η Διεύθυνση Θρησκευτικών Υποθέσεων.

Σύμφωνα με τα τοπικά Μέσα, μέχρι στιγμής έχει πραγματοποιηθεί μόνο ένας ενταφιασμός. Ενός 34χρονου λοχαγού, πατέρα δύο παιδιών, τη σορό του οποίου αρνήθηκε να παραλάβει η η οικογένειά του.

Φωτογραφία: Reuters

Φωτογραφία: AFP

 

2 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. nausika 1:07 31/07/2016

    Turkey, your Erdogan is your Enemy! Weak up! you will be on line next!

  2. nausika 0:59 31/07/2016

    Erdogan the father of ISIS. The bloody killer.
    There goes your leader Turkey!
    There goes your koran too!
    Why are you crying? Isin’t what you believe in?

    Only Christianity can save you from the Islamic hell!

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.