ΚΟΣΜΟΣ

Το επιβεβαιώνει το μαύρο κουτί

Egypt air: Φωτιά πριν τη συντριβή του αεροσκάφους

Την πληροφορία ότι στο μοιραίο αεροσκάφος της EgyptAir είχε εκδηλωθεί φωτιά, πριν από τη συντριβή του, επιβεβαιώνουν και τα στοιχεία από το δεύτερο «μαύρο κουτί»

Οι συνομιλίες που κατέγραψε ο Αποτυπωτής Ομιλίας Θαλάμου Διακυβέρνησης (CVR) του Airbus A320, που συνετρίβη ενώ εκτελούσε την πτήση MS804 από το Παρίσι στο Κάιρο στις 19 Μαΐου, αναφέρεται ότι είχε εκδηλωθεί φωτιά στο αεροσκάφος τις τελευταίες του στιγμές στον αέρα.

Το αεροσκάφος συνετρίβη στην ανατολική Μεσόγειο, ανάμεσα στην Κρήτη και τις ακτές της βόρειας Αιγύπτου, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους και οι 66 επιβαίνοντες σε αυτό, με τα αίτια του δυστυχήματος να παραμένουν άγνωσα.

Η ανάλυση των δεδομένων του Καταγραφέα Δεδομένων Πτήσης (FDR), του άλλου «μαύρου κουτιού», έδειξε ότι είχε εντοπιστεί καπνός στην κουζίνα και στον χώρο ηλεκτρονικού εξοπλισμού του αεροσκάφους, ενώ στα συντρίμμια από το πρόσθιο τμήμα της ατράκτου εντοπίστηκαν ενδείξεις ζημιάς από υψηλές θερμοκρασίες και σημάδια από καπνό.

Ωστόσο η επιτροπή έρευνας ανέφερε ότι είναι ακόμη «πολύ νωρίς να προσδιοριστεί η αιτία ή το πού ακριβώς εκδηλώθηκε η φωτιά» στο αεροσκάφος. Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι το πλοίο John Lethbridge ολοκλήρωσε την έρευνα για ανθρώπινα λείψανα, που θα μεταφερθούν στο Κάιρο για αναλύσεις DNA.

Τα δεδομένα των καρτών μνήμης του CVR ανακτήθηκαν στις αρχές του μήνα, μετά την επισκευή τους. Τα δύο μαύρα κουτιά του αεροσκάφους ανασύρθηκαν στα μέσα Ιουνίου.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.