ΚΟΣΜΟΣ

Έκκληση για ενότητα από τον Ολάντ

Ο πρόεδρος Ολάντ ακύρωσε ένα μέρος της ευρωπαϊκής περιοδείας του στο πλαίσιο της οποίας επρόκειτο να επισκεφθεί την Τετάρτη την Αυστρία, τη Σλοβακία και την Τσεχική Δημοκρατία, μετά τη φονική επίθεση στη Νίκαια.
France's President Francois Hollande leaves after the traditional Bastille Day military parade in Paris

Ο γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ απηύθυνε σήμερα έκκληση για εθνική «συνοχή» και «ενότητα» στη Γαλλία, στη διάρκεια μιας έκτακτης συνεδρίασης της κυβέρνησης που πραγματοποιήθηκε μετά την επίθεση στη Νίκαια η οποία προκάλεσε έντονες επικρίσεις για την «ανικανότητα» της εκτελεστικής εξουσίας να αντικρούσει την τζιχαντιστική απειλή.

Απέναντι στις «προσπάθειες να διαιρεθεί μια χώρα», απέναντι «σε αυτό τον κίνδυνο, πρέπει να ανακαλούμε την ενότητα και τη συνοχή και τη συνέπεια αυτής της χώρας γύρω από αρχές που είναι οι δικές της», υπογράμμισε ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης Στεφάν Λε Φολ μετά το τέλος της συνεδρίασης.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με πηγή της γαλλικής προεδρίας, ο πρόεδρος Ολάντ ακύρωσε ένα μέρος της ευρωπαϊκής περιοδείας του στο πλαίσιο της οποίας επρόκειτο να επισκεφθεί την Τετάρτη την Αυστρία, τη Σλοβακία και την Τσεχική Δημοκρατία, μετά τη φονική επίθεση στη Νίκαια.

Στο αρχικό πρόγραμμά του αναμενόταν να συζητήσει με τις χώρες αυτές την έξοδο της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Ο γάλλος πρόεδρος θα πραγματοποιήσει, αντίθετα, τις επισκέψεις του την Τρίτη στην Πορτογαλία και την Πέμπτη στην Ιρλανδία για το ίδιο θέμα, διευκρίνισε η ίδια πηγή.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.