ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δείτε ζωντανά

Εκλογικός νόμος: Η ώρα των αρχηγών στη Βουλή

Ξεκίνησε η μάχη για τον εκλογικό νομοσχέδιο που θα κορυφωθεί με την αντιπαράθεση των πολιτικών αρχηγών και θα ολοκληρωθεί με ονομαστική ψηφοφορία.
vouli

Υπενθυμίζεται ότι ο κυβερνητικός στόχος για την επίτευξη των 200 βουλευτών που θα ενεργοποιούσε άμεσα την κατάργηση του μόνους των 50 εδρών έχει καταρριφθεί μετά την δήλωση της Χρυσής Αυγής ότι θα απέχει της ψηφοφορίας.

Με τις τοποθετήσεις των πολιτικών κομμάτων υπέρ του νομοσχεδίου αναμένεται να ψηφίσουν 179 βουλευτών από ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, Ενωση Κεντρώων και ΚΚΕ καθώς και ο ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος και ο κ. Θανάσης Θεοχαρόπουλος (Δημ. Συμπαράταξη).

Κατά θα ψηφίσουν 102 βουλευτές από ΝΔ, Δημοκρατική Συμπαράταξη, Ποτάμι και οι ανεξάρτητοι βουλευτές Χάρης Θεοχάρης και Λεωνίδας Γρηγοράκος. Από την ψηφοφορία θα απέχει η Χρυσή Αυγή ενώ ο κ. Στάθης Παναγούλης θα δηλώσει «παρών».

Έτσι το σχέδιο της κυβέρνησης για συγκέντρωση 200 ψήφων ώστε να ισχύσει από τις επόμενες εκλογές, ναυάγησε οριστικά με το Μαξίμου τώρα να δίνει μάχες οπισθοφυλακών που επαναφέρουν στο προσκήνιο τα σενάρια των πρόωρων εκλογών.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.