ΚΟΣΜΟΣ

Από αρχηγός του εθνικιστικού κόμματος UKIP

Brexit: Βόμβα - Παραιτήθηκε ο Νάιτζελ Φάρατζ!

«Το στοίχημά μου το κέρδισα!» είπε ο επικεφαλής του βρετανικού κόμματος UKIP, Νάιτζελ Φάρατζ, υπέρμαχος του Brexit. "Κέρδισα το στόχο μου. Τώρα πρέπει να κερδίσω και τη ζωή μου", συμπλήρωσε.

Κεραυνός εν αιθρία στην πολιτική σκηνή της Βρετανίας, καθώς ο πρωταγωνιστής του Brexit και αρχηγός του εθνικιστικού κόμματος UKIP, Νάιτζελ Φάρατζ ανακοίνωσε την παραίτησή του.

«Το UKIP πρέπει να μεγαλώσει, εγώ έπαιξα το ρόλο μου και δεν έχω να προσφέρω παραπάνω» είπε ο Φάρατζ, δείχνοντας στις δεξαμενές των Εργατικών ως «στόχο».

Ο Νάιτζελ Φάρατζ, που είχε τεθεί επικεφαλής του σκληρότερου ρεύματος υπέρ του Brexit -επικεντρώνοντας την εκστρατεία του υπέρ του «Φεύγουμε» στο ζήτημα της μετανάστευσης από άλλες χώρες της ΕΕ- ανακοίνωσε την αιφνιδιαστική του απόφαση σε συνέντευξη Τύπου τη Δευτέρα, ενώ το Λονδίνο αρχίζει μόλις να συνέρχεται από την επικράτηση του Brexit.

«Κατά τη διάρκεια της εκστρατείας έλεγα ότι θέλω πίσω τη χώρα μου, τώρα λέω ότι θέλω πίσω τη ζωή μου» είπε ο αρχηγός του UKIP. «Αισθάνομαι ότι έχω κάνει το καθήκον που μου αναλογεί, και δεν θα μπορούσα να κάνω περισσότερα» είπε.

Ο 52 χρονος Νάιτζελ Πολ Φάρατζ (3 Απριλίου 1964) γεννήθηκε στο στο Φάρνμπορο της Αγγλίας και σπούδασε στο Κολέγιο του Ντάλγουιτς πριν ασχοληθεί με τα χρηματιστηριακά. Από τις αρχές της δεκαετίας του '90 έως το 2002 διηύθυνε την δική του χρηματιστηριακή εταιρεία.

Το 1992 εγκατέλειψε το Συντηρητικό Κόμμα με ηγέτη τον Τζον Μέιτζορ, όταν οι Τόρις υπέγραψαν τη Συνθήκη του Μάαστριχτ. Από το 1999 εκλέγεταιευρωβουλευτής (2004 και 2009 επίσης) με το UKIP (UK Independence Party) το οποίο συνίδρυσε το 1993.

Όταν ήταν μόλις 20 χρονών προσβλήθηκε από καρκίνο των όρχεων, τον οποίο κατάφερε να ξεπεράσει. Το Μάιο του 2010 ανασύρθηκε σε ημιλιπόθυμη κατάσταση από συντριβή αεροσκάφους όταν κατά τη διάρκεια προεκλογικής περιόδου το μονοκινητήριο αεροπλάνο -πίσω από το οποίο κυμάτιζε πανό του UKIP- στο οποίο επέβαινε κατέπεσε σε ένα λιβάδι στο Νορθαμπτονσάιρ. Ευτυχώς πετούσε σε χαμηλό ύψος κι έτσι ο Νάιτζελ Φαράτζ περπάτησε σαν κύριος όταν απεγκλωβίστηκε από το σκάφος σε κατάσταση σοκ.


Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.