ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Λονδίνο, Φανκφούρτη και Τελ Αβίβ οι προορισμοί

Εκτός συνόρων ο Μητσοτάκης για προσέλκυση επενδυτών και συμμάχων

Μπορεί το Brexit και η εικόνα διάλυσης που παρουσιάζει το πολιτικό σκηνικό της Βρετανίας να ακύρωσαν το σχεδιασμό του Προέδρου της Ν.Δ. να πραγματοποιήσει και πολιτικές επαφές, ωστόσο το προγραμματισμένο ταξίδι του στο Λονδίνο δεν αναβάλλεται.
mitsotakis

Ο κ. Μητσοτάκης θα βρεθεί τη Δευτέρα στη βρετανική πρωτεύουσα, υπό τα νέα δεδομένα του Brexit, προκειμένου να έχει κύκλο επαφών με επιχειρηματίες και επενδυτές, ενώ στις 6 του μήνα θα μεταβεί στη Φρανκφούρτη όπου θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της ΕΚΤ κ. Μάριο Ντράγκι.

Αυτή η συνάντηση μοιάζει και η πιο ενδιαφέρουσα στον κύκλο των επαφών που έχει αναπτύξει ο κ. Μητσοτάκης το τελευταίο διάστημα, καθώς ο κεντρικός τραπεζίτης είναι κρίσιμος παίκτης τόσο για το στόχο του Προέδρου της ΝΔ να αλλάξει το μείγμα του προγράμματος (με πρωτογενή πλεονάσματα στο 2% και ανάπτυξη στο 4%) όσο και για τη δυνατότητα παροχής εργαλείων ρευστότητας προς την ελληνική οικονομία.

Ο κύκλος επαφών του κ. Μητσοτάκη ολοκληρώνεται το τριήμερο 9-11 Ιουλίου με την επίσκεψή του στο Ισραήλ, σημαντικό στρατηγικό εταίρο της Ελλάδας τα τελευταία χρόνια, που όμως εισέρχεται σε μία νέα περίοδο μετά την αποκλιμάκωση των σχέσεων με την Άγκυρα.

Παράλληλα με τις επαφές Μητσοτάκη στο εξωτερικό, προς άγραν επενδυτών και συμμάχων, στο εσωτερικό ο Πρόεδρος της ΝΔ θα συνεχίσει τον κύκλο περιοδειών, με κύριο στόχο να πείσει ότι είναι το δικό του πολιτικό σχέδιο που οδηγεί σε έξοδο από την κρίση και, κυρίως, στη βελτίωση της θέσης των ανέργων και των ασθενεστέρων ενώ σε πλήρη εξέλιξη είναι και η διαδικασία διαμόρφωσης του προγράμματος της Ν.Δ, το σημαντικότερο μέρος του οποίου θα παρουσιαστεί στα μέσα Σεπτεμβρίου στη ΔΕΘ.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.