ΠΕΡΙΕΡΓΑ

Ιαπωνία

Ένα τσαμπί σταφύλια με 30 ρώγες πουλήθηκε για σχεδόν 10.000 ευρώ!

Σχεδόν 10.000 ευρώ: σε αυτήν την εξωφρενική και πρωτοφανή τιμή πουλήθηκε σήμερα στην Ιαπωνία ένα τσαμπί σταφύλια, στην πρώτη δημοπρασία αυτού του είδους της σεζόν.

Ένας αγοραστής από τη δυτική Ιαπωνία κατέβαλε αυτό το αντίτιμο για να αποκτήσει τριάντα ρώγες από την ποικιλία «Ruby Roman», η κάθε μία εκ των οποίων έχει μέγεθος... μπάλας του πινγκ πονγκ.

«Θα εκθέσουμε αυτό το φρούτο στο κατάστημά μας προτού το δοκιμάσουν οι πελάτες μας», εξήγησε στα μέσα μαζικής ενημέρωσης ο περιχαρής ιδιοκτήτης Τακαμάρου Κονίσι.

Δεν είναι σπάνιο εξαιρετικής ποιότητας φρούτα να αγοράζονται σε δημοπρασίες σε υπερβολικά υψηλές τιμές από αγοραστές που αναζητούν την υψηλή αισθητική ή εμπόρους που θέλουν να προωθήσουν το κατάστημά τους εκθέτοντάς τα.

Οι αγροτικοί συνεταιρισμοί διοργανώνουν αυτού του είδους τις πολύ ιδιαίτερες εκδηλώσεις με στόχο να μαγνητίσουν ή να αναζωπυρώσουν την περιέργεια των καταναλωτών.

Τον περασμένο χρόνο, για παράδειγμα, η τιμή ενός καρπουζιού έφθασε τα 350.000 γεν (3.150 ευρώ με τη συναλλαγματική ισοτιμία που ισχύει σήμερα) και δύο πεπόνια ποικιλίας Γιουμπάρι αγοράστηκαν για το αστρονομικό ποσό των 1,5 εκατομμυρίων γεν (13.400 ευρώ).

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.