ΕΛΛΑΔΑ

Έντονη δυσαρέσκεια

Ενοχλημένοι με το νομοσχέδιο για το ηλεκτρονικό τσιγάρο οι ατμιστές

Την έντονη δυσαρέσκεια και αντίθεσή τους προς την ψήφιση του νομοσχεδίου που αντιμετωπίζει το ηλεκτρονικό τσιγάρο, όπως λένε, σαν να είναι κανονικό τσιγάρο, εξέφρασαν σήμερα η ατμιστές, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Η Κοινότητα Ελλήνων Ατμιστών έκανε λόγο «για ένα νομοσχέδιο που βαίνει προς ψήφιση, χωρίς ο νομοθέτης να έρθει σε διάλογο με τους άμεσα εμπλεκόμενους (επιστήμονες, ερευνητές, ατμιστές, πρώην καπνιστές), ώστε αυτό να ανταποκρίνεται, όσο το δυνατόν περισσότερο, στην πραγματικότητα που έχει διαμορφωθεί, με την ολοένα και αυξανόμενη εγκατάλειψη του παραδοσιακού τσιγάρου και τη μεταστροφή των καπνιστών στο άτμισμα».

Στην συνέντευξη Τύπου, επίσημος προσκεκλημένος ήταν ο δρ. Κωνσταντίνος Φαρσαλινός, ο οποίος παρουσίασε τα αποτελέσματα των πιο πρόσφατων ερευνών και μελετών και ανέλυσε τα επιστημονικά δεδομένα.

Στόχος των Ελλήνων ατμιστών ήταν να ενημερώσουν διεξοδικά την κοινή γνώμη για το άτμισμα, να αντικρούσουν με επιχειρήματα, μύθους και κατευθυνόμενες αναλήθειες, να διεκδικήσουν το δικαίωμά τους να παραμείνουν μακριά από το τσιγάρο, και να εξηγήσουν γιατί αυτό το δικαίωμά τους πλήττεται με τη νέα νομοθεσία που εξισώνει το κάπνισμα με το άτμισμα και απαγορεύει το άτμισμα σε εσωτερικούς χώρους.

Επίσης, παρουσίασαν ανοιχτή επιστολή προς τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, καθώς και επιστολή συμπαράστασης που στάλθηκε από τις επίσημες ατμιστικές ενώσεις 16 ευρωπαϊκών χωρών.

Οι ατμιστές στη χώρα μας ανέρχονται, πλέον, σε περισσότερους από 200.000, και «οι επιπτώσεις του νομοσχεδίου θα γίνουν άμεσα ορατές, όχι μόνο σε αυτούς, αλλά και στις οικογένειές τους- ένα σύνολο άνω του 1.000.000 συμπολιτών μας», όπως ανέφεραν.

Η Κοινότητα Ελλήνων Ατμιστών είναι μία πρωτοβουλία απλών πολιτών, όπως οι ίδιοι υποστηρίζουν, που εκφράζει τις απόψεις και τις θέσεις μέρους αυτού του πληθυσμού.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.