ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τι ζήτησε από τον υπουργό

Εντολή Τσίπρα για «άμεση εκδίκαση των υποθέσεων Siemens»

Τις διαδικασίες προκειμένου να εκδικαστούν οι δύο εκκρεμείς υποθέσεις της Siemens κατά προτεραιότητα κινεί η κυβέρνηση, κατόπιν επικοινωνίας που είχε ο πρωθυπουργός με τον υπουργό Δικαιοσύνης.
tsipras

Του Γιώργου Μελιγγώνη

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Μεγάρου Μαξίμου, «ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας επικοινώνησε σήμερα με τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Νίκο Παρασκευόπουλο από τον οποίο ενημερώθηκε αναλυτικά για τις εξελίξεις στην δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης Siemens». Κατά την ίδια ανακοίνωση, «στο πλαίσιο αυτό, ο υπουργός Δικαιοσύνης θα μεταβεί αύριο στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου και θα ζητήσει από την Εισαγγελέα κα Ξένη Δημητρίου να παραγγείλει την εκδίκαση των δύο υποθέσεων της Siemens που βρίσκονται στο ακροατήριο (ψηφιοποίηση παροχών του ΟΤΕ και δωροδοκία τέως κυβερνητικών στελεχών), κατ’ απόλυτη προτεραιότητα, όπως προβλέπει το άρθρο 30 παρ. 3 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, για υποθέσεις εξαιρετικής φύσης».

Ταυτόχρονα, σύμφωνα με πληροφορίες του matrix24.gr, αύριο αναμένεται οξεία επίθεση του πρωθυπουργού στον πρόεδρο της ΝΔ, αλλά και στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου, για «παραλείψεις» που οδηγούν το μεγαλύτερο σκάνδαλο της Μεταπολίτευσης σε μονοπάτια παραγραφής. Ο πρωθυπουργός θα δώσει έκτακτη συνέντευξη στον σταθμό ΣΚΑΪ και τον δημοσιογράφο Αλέξη Παπαχελά και εκεί αναμένεται να ανοίξει τα χαρτιά του αναφορικά με την δυσώδη υπόθεση, που προκάλεσε την ενόχληση του Μεγάρου Μαξίμου.

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Εγώ ο απλός πολίτης ειχα την εντύπωση οτι η δικαστική εξουσία ειναι αυτόνομη απο την Εκτελεστική εξουσία που ειναι η κυνΒερνησης και υπακούει στους νόμους που ψηφίζει η Βουλή των αντιπροσώπων του λαού.

    Ζω σε λάθος χώρα , ή πιό πιθανά , έχουμε λάθος πρωθυπουργό που προσπαθεί να μηδενίσει κάθε έννοια της Δημοκρατίας μας ;

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.