ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αίτηση κατάθεσης εγγράφων

Επίκαιρη επερώτηση της ΝΔ για το «plan X»

Επίκαιρη επερώτηση προς τους υπουργούς Επικρατείας, Οικονομικών και Εθνικής Άμυνας για το «plan X» ή «plan (T)sipras», που φέρεται να ετοίμαζε η κυβέρνηση κατά το πρώτο εξάμηνο του 2015, κατέθεσαν στη Βουλή ο Κυριάκος Μητσοτάκης και σύσσωμη η κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ. Κατέθεσαν επίσης αίτηση κατάθεσης των εγγράφων που αφορούν στο «plan X».
ΒΟΥΛΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ

Στην επίκαιρη επερώτηση επισημαίνονται «οι αντιφατικές δηλώσεις του κ. Αλ. Τσίπρα, ο οποίος σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ τον Ιούλιο του 2015 υποστήριζε ότι δεν υπήρξε παρά μόνο μια ''ανάλυση επιπτώσεων'', ενώ λίγο αργότερα (31.7.2015) από το βήμα της Βουλής, ομολογούσε ότι είχε δώσει ''προσωπικά εντολή να συγκροτηθεί ομάδα επεξεργασίας σχεδίου άμυνας σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης''».

Υπενθυμίζεται ότι, από τότε, ως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης είχε ζητήσει την κατάθεση σχετικών εγγράφων, ενώ εδώ και τρεις μήνες εκκρεμεί αίτημα της Νέας Δημοκρατίας για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής.

«Το αίτημα γίνεται πιο επίκαιρο μετά τις αποκαλύψεις Γκαλμπρέιθ, που είχε τοποθετηθεί επικεφαλής της ομάδας που κατάρτιζε το σχέδιο ΄''plan X''. Αναφέρεται, άλλωστε, ότι σχεδιαζόταν η κήρυξη κατάστασης έκτακτης ανάγκης, η εθνικοποίηση της Τράπεζας της Ελλάδος και των τραπεζών, η ανακεφαλαιοποίησή τους με νέα δραχμή, το κλείσιμο τους επ’ αόριστο, η έκδοση υποσχετικών για πληρωμή μισθών και συντάξεων καθώς και η επιστράτευση Δημοσίων Υπαλλήλων», αναφέρεται στην επερώτηση.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.