ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Οξυγόνο της οικονομίας Τεχνολογία - Πληροφορική»

Επίσκεψη Τσίπρα στην έδρα της Huawei

H ελληνική κυβέρνηση για πρώτη φορά επενδύει σημαντικά στον κλάδο της Πληροφορικής και της Τεχνολογίας, γιατί αυτό αποτελεί το οξυγόνο της οικονομίας, τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά την επίσκεψή του στην έδρα του κινεζικού τεχνολογικού κολοσσού Huawei στο Πεκίνο.
pekino

Ο πρωθυπουργός ξεναγήθηκε από τους επικεφαλής της εταιρείας -και μάλιστα υπό τον ήχο του Ζορμπά- σε διάφορα τμήματα, όπου έγινε παρουσίαση των τεχνολογικών επιτευγμάτων της Huawei όπως τα κινητά τηλέφωνα 5G αλλά και έξυπνες εφαρμογές προηγμένης τεχνολογίας.

Ο κ.Τσίπρας στη συνάντησή του με τους επικεφαλής του κινεζικού ομίλου αναφέρθηκε στη δημιουργία της Γ.Γρ. Ψηφιακής Πολιτικής παρά τω Πρωθυπουργώ και στο γεγονός ότι ο νέος αναπτυξιακός νόμος θέτει στην πρώτη γραμμή των προτεραιοτήτων τις Νέες Τεχνολογίες, την Πληροφορική και την Έρευνα.

Τσίπρας: Η Ελλάδα γίνεται πύλη της Κίνας στην Ευρώπη  

 

Τόνισε, μάλιστα, ότι θα κατασκευασθεί ένα τεχνολογικό πάρκο στην Αθήνα και πρότεινε την αδελφοποίηση του τεχνολογικού πάρκου Huawei με την Τεχνόπολις Θεσσαλονίκης. Όπως τόνισε χαρακτηριστικά, οι νέες τεχνολογίες είναι αναπτυξιακό εργαλείο και όχι απλά ένας κλάδος της οικονομίας.

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της Huawei τόνισε ότι η κινεζική εταιρεία θα εφαρμόσει ένα πρόγραμμα τριετούς διάρκειας για την εκπαίδευση Ελλήνων φοιτητών στην τεχνολογία νέας γενιάς.

2 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. SPARTA. 16:17 03/07/2016

    Οι κόκκινες γραμμές του συνεταίρου του Τσίπρα στην κυβέρνηση Εθνικής χρεοκοπίας, του Πάνου Καμμένου ξεχύλωσαν και έφτασαν μέχρι την μακρυνή Κίνα.Πιό καρεκλοκένταυρος και συμφεροντολόγος Έλληνας πολιτικός από τον Καμμένο δεν έχει ξαναυπάρξει στην ιστορία της Ελλάδας.

  2. ELLHNAS. 15:57 03/07/2016

    Βλέπουμε στην φωτογραφία σας, το Τσίρκο που συνοδεύει τον Τσίπρα στην Κίνα όχι για επενδύσεις αλλά για τουρισμό.Ό γελοίος Υπουργός Δρίτσας που ξεπούλησε τον ΟΛΠ.
    Ό χοντροπάνος Καμμένος που του έχουν πάρει οι Τούρκοι και λαθρομετανάστες ισλαμιστές τα σώβρακα.Εκεί και ο προερχόμενος από το αμαρτωλό κλεφτοπασόκ Ανωμερίτης υπάλληλος πιά των Κινέζων καπιταλιστών που αγόρασαν για ψίχουλα τον ΟΛΠ.Επειδή οι Κινέζοι λένε ότι μιά εικόνα είναι χίλιες λέξεις όλοι αυτοί οι αποτυχημένοι του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ, που βλέπουμε στην φωτογραφία σας είναι ένα Τσίρκο από καραγκιόζηδες που διαλύει την Ελλάδα και τους Έλληνες.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.