ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Άμεσα εμπλεκόμενος στο σύστημα διαπλοκής ο πρόεδρος της ΝΔ»

Επίθεση ΣΥΡΙΖΑ κατά Μητσοτάκη για το απλήρωτο δάνειο του «Κήρυκα Χανίων»

Εξηγήσεις από τον πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη, αναφορικά με το απλήρωτο δάνειο της εφημερίδας «Κήρυκας Χανίων» ζητεί ο ΣΥΡΙΖΑ, μετά την σχετική αποκάλυψη της εξεταστικής επιτροπής για τα δάνεια κομμάτων και ΜΜΕ.
syriza

Ο ΣΥΡΙΖΑ επικαλείται το «πόθεν έσχες» του 2012 που κατέθεσε ο πρόεδρος της ΝΔ, στο οποίο εμφανίζεται μέτοχος της εταιρείας «Κήρυξ Α.Ε.» που εξέδιδε την εν λόγω ιστορική εφημερίδα των Χανίων.

«Στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για τα δάνεια των κομμάτων και των ΜΜΕ, υπήρξαν αποκαλύψεις σχετικά με την εφημερίδα «Κήρυκας Χανίων», που εκθέτουν πλήρως τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκο Μητσοτάκη. Όπως αναγράφεται στο πόθεν έσχες του κ. Μητσοτάκη για το 2012, ο πρόεδρος της Ν.Δ. είναι μέτοχος της εταιρείας «Κήρυξ ΑΕ», η οποία το 2005 έλαβε δάνειο ύψους 300.000 ευρώ από την Τράπεζα Πειραιώς, διάρκειας 2 ετών, το οποίο δεν αποπληρώθηκε ποτέ», καταγγέλλει η Κουμουνδούρου, προσθέτοντας πως «μόλις τον περασμένο Δεκέμβριο του 2015, η τράπεζα προχώρησε στην καταγγελία του συγκεκριμένου δανείου, καθώς δεν είχε εισπράξει ούτε 1 ευρώ!».

«Σύστημα διαπλοκής»
Βάσει, λοιπόν, αυτών των αποκαλύψεων, ο ΣΥΡΙΖΑ εξαπολύει σφοδρή επίθεση στον πρόεδρο της ΝΔ, εμπλέκοντάς τον στο «σύστημα διαπλοκής». «Οι αποκαλύψεις αυτές είναι ενδεικτικές του συστήματος διαπλοκής που οδήγησε τη χώρα στη χρεοκοπία και στο οποίο ο κ. Μητσοτάκης εμφανίζεται πλέον και άμεσα εμπλεκόμενος», τονίζει χαρακτηριστικά η Κουμουνδούρου, καλώντας τον Κυριάκο Μητσοτάκη, «που με κάθε ευκαιρία προβαίνει σε μεγαλόστομες διακηρύξεις για τη διαφάνεια και το "'νοικοκύρεμα", να δώσει άμεσα εξηγήσεις τόσο σχετικά με το ποσόν που χρωστούσε η εφημερίδα όταν προχώρησε στη σύναψη του δανείου όσο και για το συνολικό ποσό στο οποίο ανέρχονται σήμερα τα χρέη της εταιρείας στην οποία είναι μέτοχος».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.