ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τα «αγκάθια» πάντως, παραμένουν…

Αισιοδοξία για το μέλλον της Κεντροαριστεράς

Αντιστροφή του κλίματος βλέπει η Φώφη Γεννηματά, που μετά από πέντε χρόνια εκλογικής υποχώρησης του ΠΑΣΟΚ, διαπιστώνει ότι «η κοινωνική βάση της κεντροαριστεράς επιστρέφει στον ανανεωμένο φυσικό πολιτικό της χώρο, στο ΠΑΣΟΚ και τη Δημοκρατική Συμπαράταξη».
fofi-stavros

Στην πραγματικότητα, πρόκειται για τον ευγενή πόθο της επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης που δηλώνει αισιόδοξη για το μέλλον της πρωτοβουλίας της, στην οποία συμμετέχουν με τον έναν ή τον άλλο τρόπο οι δυνάμεις του χώρου μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ. Η Φώφη Γεννηματά, όμως, δεν μπορεί παρά να ανησυχεί για την πορεία του εγχειρήματος, αφού ο επικεφαλής του Ποταμιού εμμένει στις απόψεις του περί εκλογής αρχηγού από τη βάση σε πρώτη φάση και όχι μετά από συνδιάσκεψη, το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών θα στείλει τις δικές του θέσεις, και είναι άγνωστο κατά πόσον θα υιοθετηθούν, και η Επιτροπή Θέσεων και Διαλόγου για τις Προοδευτικές Μεταρρυθμίσεις καθυστερεί να υποβάλει το πόρισμά της για το μέλλον του εγχειρήματος.

Μιλώντας στην εφημερίδα «Γνώμη» της Πάτρας, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επανέλαβε την ανάγκη εκλογής του επικεφαλής του νέου σχήματος, με ανοιχτή διαδικασία από τη βάση, θέτοντας όμως ως προϋπόθεση ένα κοινά αποδεκτό προγραμματικό πλαίσιο και μία συμφωνία. «Η δημιουργία του ενιαίου φορέα αποτελεί κοινό στόχο. Τα ενδιάμεσα όμως βήματα μετάβασης δεν πρέπει να είναι μετέωρα αλλά στέρεα και συμφωνημένα. Σε ότι αφορά το ΠΑΣΟΚ , τις αποφάσεις θα τις πάρει το ΠΑΣΟΚ», είπε, σηκώνοντας το γάντι που πέταξε ο Σταύρος Θεοδωράκης, υποστηρίζοντας ότι «ο νέος φορέας ή θα γεννηθεί από την κοινωνία, ή δεν θα γεννηθεί».

Ο επικεφαλής του Ποταμιού, υποστηρίζει ότι αντί ενός «ατελείωτου αλισβερισιού» με ποσοστώσεις για το πόσους θα έχει ο καθένας στον νέο φορέα, κάθε υποψήφιος αρχηγός θα πρέπει να πάει στον κόσμο με τις λύσεις και το πρόγραμμά του. Έτσι, θα είναι οι εκατοντάδες χιλιάδες προοδευτικοί πολίτες, όπως λέει, αφού έχει παλιότερα ανεβάσει τον πήχη στους τουλάχιστον 200.000 πολίτες που θα πρέπει να πάνε να ψηφίσουν, που θα αποφασίσουν με την ψήφο τους για την τύχη του εγχειρήματος. «Οι μηχανισμοί πρέπει να το πάρουν απόφαση λοιπόν. Το Ποτάμι δεν θα τους δώσει χώρο να θριαμβεύσουν», είπε, προβλέποντας πάντως ότι οι επόμενες εκλογές θα αργήσουν και πάντως δεν θα γίνουν ούτε μέσα στο 2017. «Οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ δεν θα πάνε σε εκλογές πριν αλώσουν το κράτος και την ενημέρωση. Η επέλαση του κόμματος στο κράτος βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Θα προσπαθήσουν να αποκτήσουν και δύο-τρία απολύτως πιστά σε αυτούς κανάλια και μετά θα σκεφθούν τις εκλογές», είπε, προσθέτοντας πάντως την αίρεση της οικονομίας, η κατάρρευση της οποίας υποστήριξε ότι καραδοκεί…

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.