ΚΟΣΜΟΣ

«Διάλογος χωρίς άλλες προϋποθέσεις»

Έτοιμη για περισσότερες συνομιλίες με την αντιπολίτευση η συριακή κυβέρνηση

Η κυβέρνηση της Συρίας, δήλωσε σήμερα την ετοιμότητά της για τη διεξαγωγή περαιτέρω ειρηνευτικών συνομιλιών με την αντιπολίτευση. Παράλληλα, τόνισε την πρόθεσή της για την επίτευξη πολιτικής λύσης στην πεντάχρονη πολιτική διαμάχη.

“Η Συρία είναι έτοιμη να συνεχίσει το διάλογο χωρίς άλλες προϋποθέσεις, αλλά και χωρίς τη διαμεσολάβηση των ξένων, μόνο με την υποστήριξη του ΟΗΕ,” μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SANA, επικαλούμενο αξιωματούχο του υπουργείου των Εξωτερικών.

Στο μεταξύ, ο ΟΗΕ ελπίζει στη διεξαγωγή ενός νέου κύκλου συνομιλιών για τη Συρία τον Αύγουστο στη Γενεύη, σύμφωνα με τον ειδικό απεσταλμένο του, Στέφαν ντε Μιστούρα.

Οι προηγούμενοι κύκλοι συνομιλιών που πραγματοποιήθηκαν μέσα στο 2016 κατέρρευσαν, ενώ οι συγκρούσεις μεταξύ των αντιμαχόμενων δυνάμεων γύρω από το Χαλέπι, κλιμακώθηκαν.

Οι ΗΠΑ και η Ρωσία που υποστηρίζουν αντίθετες πλευρές στην αναφερόμενη πολεμική διαμάχη προγραμματίζουν τη διεξαγωγή διμερών διαβουλεύσεων για την ενίσχυση της στρατιωτικής συνεργασίας τους και την ανταλλαγή πληροφοριών για την κατάσταση στη Συρία.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.