ΚΟΣΜΟΣ

Αυστρία

Εξαρθρώθηκε διεθνές κύκλωμα διακίνησης μεταναστών

Οι αυστριακές αρχές εξάρθρωσαν ένα διεθνές κύκλωμα διακινητών ανθρώπων που είχε καταφέρει να προωθήσει παράνομα περισσότερους από 1.000 μετανάστες στη Γερμανία, τη Γαλλία και άλλες χώρες από την Ουγγαρία, ανακοίνωσε σήμερα η αστυνομία.
austria

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, Αυστριακοί, Γερμανοί και Ούγγροι αστυνομικοί συνέλαβαν 17 ανθρώπους, οι περισσότεροι από τους οποίους κατάγονται από την Τσετσενία. Μεταξύ αυτών είναι και ο ηγέτης της οργάνωσης, ένας Σύρος που κατοικεί μόνιμα στη Βουδαπέστη. Οι μετανάστες προέρχονταν κυρίως από τη Συρία, το Αφγανιστάν, το Ιράκ και το Ιράν.

"Τα μέλη (του κυκλώματος) ήταν σχεδόν αποκλειστικά άνθρωποι από την Τσετσενία που διέμεναν στην Αυστρία" ενώ πολλοί από τους οδηγούς που χρησιμοποιούσαν ήταν Πολωνοί, διευκρίνισε η αστυνομία.

Η Αυστρία, που έχει υιοθετήσει σκληρή γραμμή στο μεταναστευτικό, βρίσκεται σε κατάσταση ετοιμότητας για την εξάρθρωση κυκλωμάτων διακινητών αφότου, σε συντονισμό με πολλές βαλκανικές χώρες, έκλεισε την κύρια μεταναστευτική οδό προς την κεντρική και βόρεια Ευρώπη, στις αρχές του έτους.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.