ΚΟΣΜΟΣ

Συνολικά 400 κατηγορίες

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα παιδόφιλων στην Σκωτία - 523 θύματα, 77 συλλήψεις

Περισσότερα από 500 παιδιά έπεσαν θύματα κυκλώματος παιδικής κακοποίησης στο διαδίκτυο, όπως αποκαλύπτει μεγάλη έρευνα της αστυνομίας της Σκωτίας, το αποτέλεσμα της οποίας ήταν να απαγγελθούν κατηγορίες σε 77 ενήλικες.

Οι συνολικά 400 κατηγορίες αφορούν σε βιασμό, διανομή πορνογραφικού υλικού με παιδιά, σεξουαλική εκμετάλλευση, απρεπή επικοινωνία με παιδιά, κατοχή όπλων, αποπλάνηση και αδικήματα σχετικά με τους νόμους περί ναρκωτικών.

Δεκάδες έφοδοι σε σπίτια

Κατά την διάρκεια της επιχείρησης Latisse που διήρκεσε μόλις 9 μέρες, από τις 6 έως τις 15 Ιουλίου, έγιναν 134 αυτόνομες έρευνες σε σπίτια και επιχειρήσεις, όπου κατασχέθηκαν 547 ηλεκτρονικοί υπολογιστές. Η αστυνομία ανακάλυψε 30 εκατομμύρια φωτογραφίες παιδικής πορνογραφίας. Μάλιστα, σε έναν από τους υπολογιστές βρέθηκαν 10 εκατομμύρια εικόνες. Πριν αρχίσει η επιχείρηση με τις εφόδους είχαν αναλυθεί και εξεταστεί πάνω από 100.000 ηλεκτρονικοί διάλογοι ενηλίκων με παιδιά στο διαδίκτυο.

Ορισμένα από τα 523 θύματα ήταν ηλικίας μόλις 3 ετών, και 122 παιδιά έχουν ήδη τεθεί υπό προστασία σε εξειδικευμένα κέντρα προστασίας ανηλίκων.

Αστυνομία: Οσο κι αν κρυφτούν θα τους βρούμε

«Δεν έχουμε να κάνουμε με ανταλλαγή μηνυμάτων με σεξουαλικό περιεχόμενο. Βιάζονταν παιδιά και οι δράστες μοιράζονταν τις φωτογραφίες μεταξύ τους» δήλωσε ο αστυνομικός επιθεωρητής Μάλκολμ Γρκέιαμ, επικεφαλής της έρευνας και πρόσθεσε «Μιλάμε για φρικτές πράξεις που καταστρέφουν ζωές».

Ο Γκρέιαμ κάλεσε τους γονείς να βρίσκονται σε επαγρύπνηση αλλά όχι σε διαρκή συναγερμό, όπως χαρακτηριστικά είπε, τονίζοντας ότι υπάρχουν άνθρωποι που προσπαθούν να χρησιμοποιούν την τεχνολογία για να εντοπίσουν παιδιά που είναι ευάλωτα στην εκμετάλλευση.

Η αστυνομία της Σκωτίας προειδοποίησε παράλληλα τους ενήλικους χρήστες του διαδικτύου πως ό,τι και να κάνουν, η σύγχρονη τεχνολογία δεν πρόκειται να τους καλύψει. «Ακόμη κι αν πετάξουν τον υπολογιστή στην τουαλέτα, θα βρούμε τι έκαναν στο διαδίκτυο.» δήλωσε ο επιθεωρητής Αντι ΜακΟυίλιαμ.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.