ΕΛΛΑΔΑ

Δράστες δύο συμπατριώτες του

Εξιχνιάστηκε η δολοφονία 16χρονου Αφγανού στο Ελληνικό

Τρεις Αφγανοί, ηλικίας 18, 23 και 37 ετών, κατηγορούνται ως δράστες της ανθρωποκτονίας 16χρονου ομοεθνή τους, που διαπράχθηκε την περασμένη Πέμπτη (14 Ιουλίου), στο Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων Ελληνκού.

Οι ίδιοι είναι κατηγορούμενοι και για την απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος δύο Αφγανών, 19 και 31 ετών, ενώ συνεχίζεται η έρευνα της αστυνομίας για την ταυτοποίηση και σύλληψη συνεργών τους.

Από την έρευνα και εξέταση όλου του προανακριτικού υλικού, εξακριβώθηκε ότι κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα οι τρεις κατηγορούμενοι, που φιλοξενούνταν στο Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων Ελληνικού, κυκλοφορούσαν ως ομάδα, οπλισμένοι με μαχαίρια, ρόπαλα και άλλα αντικείμενα. Παράλληλα, παρενοχλούσαν τους υπόλοιπους φιλοξενούμενους, επιδιώκοντας να τους επιβληθούν και να αποκτήσουν αρχηγικό ρόλο. Αρχηγός της ομάδας ήταν ο 18χρονος δράστης, συνεπικουρούμενος από τον 23χρονο αδελφό του.

Το βράδυ της περασμένης Πέμπτης, οι τρεις δράστες, μαζί με άλλους ομοεθνείς τους, μέλη της ομάδας, επιτέθηκαν με μαχαίρια και άλλα αντικείμενα που χρησιμοποιούσαν ως όπλα, σε 19χρονο Αφγανό, στον 31χρονο αδελφό του και σε έναν 16χρονο, επίσης Αφγανό υπήκοο, οι οποίοι προσέτρεξαν στο σημείο προκειμένου να τον βοηθήσουν. Αποτέλεσμα της συμπλοκής ήταν ο θανάσιμος τραυματισμός του 16χρονου, ο οποίος με τραύματα από αιχμηρό αντικείμενο σε διάφορα σημεία του σώματός του, διακομίστηκε σε νοσοκομείο όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του, καθώς και ο τραυματισμός του 19χρονου και του 31χρονου.

Σε βάρος των δραστών σχηματίστηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία από πρόθεση και απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συναυτουργία και κατά συρροή, καθώς και για παράβαση του νόμου περί όπλων.

Ο 37χρονος συνελήφθη στις 15 Ιουλίου, στα όρια του αυτοφώρου και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τον παρέπεμψε σε τακτικό ανακριτή. Ο 18χρονος και ο 23χρονος συνελήφθησαν χθες και θα οδηγηθούν σήμερα ενώπιον του εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.