ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βουλή

Φάμελλος: Ο ελληνικός λαός πρέπει να μάθει για τα δάνεια σε κόμματα και ΜΜΕ

«Δυσθεώρητα» σε ύψος, χαρακτήρισε τα τραπεζικά δάνεια που χορηγήθηκαν από τράπεζες σε πολιτικά κόμματα και σε ιδιοκτήτες Μαζικών Μέσων Ενημέρωσης, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ και πρόεδρος της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής (εδώ οι τελευταίες εξελίξεις), Σωκράτης Φάμελλος, ο οποίος ξεκαθάρισε στο «Πρακτορείο 104,9» ότι ο ελληνικός λαός πρέπει να μάθει με ποιες εγγυήσεις δόθηκαν τα χρήματα και πώς θα αποπληρωθούν.
famellos

Μιλώντας στην εκπομπή «ΑΠΕριττα», έκανε γνωστό ότι μετά τους διευθύνοντες συμβούλους τραπεζών θα κληθούν από την εξεταστική επιτροπή και οι δανειολήπτες (εκπρόσωποι κομμάτων και ΜΜΕ) γιατί –όπως είπε– υπάρχουν πολλές ερωτήσεις που πρέπει να απαντηθούν. «Υπάρχουν ζητήματα πολλών αναχρηματοδοτήσεων και καθυστερήσεων πληρωμών δανείων, δανείων για τα οποία πρέπει να ερωτηθούν με ποιες εγγυήσεις τα είχαν λάβει και πώς θα τα αποπληρώσουν στο δυσθεώρητο ύψος στο οποίο έχουν φθάσει» επισήμανε ο κ. Φάμελλος και πρόσθεσε: «θα πρέπει οι Έλληνες πολίτες να μάθουν πώς θα αποπληρωθούν, να μάθουν την απάντηση γιατί πολλές φορές έχει ζητηθεί από τους Έλληνες πολίτες να συμβάλουν στη σταθεροποίηση των τραπεζών».

Εξάλλου, αναφερόμενος στις τελευταίες εξελίξεις γύρω από την υπόθεση της Siemens, διαβεβαίωσε ότι τα συναρμόδια υπουργεία, αλλά και ο ίδιος ο πρωθυπουργός προσωπικά, έχουν λάβει τις τελευταίες μέρες μέτρα για να μην υπάρχει οποιοδήποτε πρόβλημα που -όπως είπε- «δημιουργείται από καθυστερήσεις διαδικασιών». «Δεν θα δεχτούμε από τη δική μας πλευρά να υπάρξει καμία παραγραφή και ζητούμε από τον θεσμό της Δικαιοσύνης να λάβει τα δικά του μέτρα» επισήμανε ο κ. Φάμελλος, υπογραμμίζοντας ότι απαίτηση της κοινωνίας είναι να μην παραγραφεί κανένα ποινικό αδίκημα.

Τέλος, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, εξέφρασε τον αποτροπιασμό του για τη νέα τρομοκρατική επίθεση στη Γαλλία, ανέφερε ότι το μίσος και ο φανατισμός είναι κοινός αντίπαλος και ότι η Ευρώπη θα πρέπει να απαντήσει με περισσότερη Δημοκρατία στη Μέση Ανατολή. «Η παρέμβαση θα πρέπει να γίνει εκεί που είναι η εστία του πολέμου και του φανατισμού, στη Μέση Ανατολή» κατέληξε.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.