ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Γ ια τα επεισόδια στα γραφεία της Χρυσής Αυγής

Φυλάκιση 14 μηνών με αναστολή στον γιο Σκουρλέτη

Σε ποινή φυλάκισης 14 μηνών με τριετή αναστολή καταδικάστηκε ο γιος του Πάνου Σκουρλέτη κι άλλοι τρεις νεαροί, για τη συμμετοχή τους σε επεισόδια έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Μαρούσι.
skourletis

Οι τέσσερις κατηγορούμενοι συμμετείχαν σε αντιφασιστική διαδήλωση έξω από τα γραφεία της νεοναζιστικής οργάνωσης και καταδικάστηκαν για τα αδικήματα της διατάραξης κοινής ειρήνης και της άρνησης δακτυλοσκόπησης, ενώ, απαλλάχτηκαν από τις κατηγορίες της απρόκλητης επικίνδυνης σωματικής βλάβης σε βάρος αστυνομικών και της διακεκριμένης φθοράς.

Οι κατηγορούμενοι στις απολογίες τους αρνήθηκαν τις κατηγορίες. Ειδικότερα ο γιος του υπουργού τόνισε ότι έκαναν δημόσια παρέμβαση έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής με αφορμή πρόσφατη εξόρμησή τους (σ.σ. μελών της ΧΑ) που μοίραζαν το υλικό τους το οποίο περιέχει ρατσιστικά σχόλια.

Επίσης πρόσθεσε ότι δεν κρατούσε τίποτα στα χέρια και δεν χτύπησε κανέναν. Σημειώνεται πως ο γιος του υπουργού και ένας ακόμα κατηγορούμενος τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια της συμπλοκής.

«Είμαι βαθιά υπερήφανος για την αντιναζιστική κι αντιφασιστική συμπεριφορά του γιου μου» δήλωσε χθες ο υπουργός Περιβάλλοντος κι Ενέργειας, Π. Σκουρλέτης.

Τα παραπάνω είπε απαντώντας στην πολλοστή αναφορά βουλευτών της Χρυσής Αυγής στην σύλληψη του γιου του για αντιφασιστική παρέμβαση στα γραφεία της ναζιστικής οργάνωσης στο Μαρούσι.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος κι Ενέργειας σημείωσε, μιλώντας στη Βουλή, ότι τόσες μέρες δεν έχει μιλήσει για το περιστατικό από σεβασμό, αν κι όπως τόνισε, γνώριζε ότι πολλά από όσα σχετικά γραφτήκανε στον διαδίκτυο δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Ο Πάνος Σκουρλέτης έκανε μόνο ένα σχόλιο, παραπέμποντας στην κατάθεση μάρτυρα στην δίκη για την δολοφονία του Π. Φύσσα, ο οποίος ανέφερε ότι κατά την διάρκεια της επίθεσης τα μέλη της Χρυσής Αυγής «έκαναν σαν κτήνη».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.