ΚΟΣΜΟΣ

Δεκάδες νεκροί και αγνοούμενοι

Φονική κακοκαιρία πλήττει την Κίνα

Οι καταρρακτώδεις βροχές και οι πλημμύρες έχουν στοιχίσει τη ζωή 26 ανθρώπων, ενώ άλλοι 34 αγνοούνται στην επαρχία Χεμπέι της βόρειας Κίνας, ανακοίνωσαν σήμερα οι τοπικές αρχές, όπως μεταδίδει το Xinhua.

Στην περιφέρεια Τζινγκσίνγκ που βρίσκεται στα δυτικά της επαρχίας η μέση ολική ποσότητα βροχόπτωσης ανήλθε στα 545,4 χιλιοστά μέσα σε διάστημα 19 ωρών, μεταξύ 13:00 της 19ης Ιουλίου και 08.00 της 20ης Ιουλίου, ξεπερνώντας τον όγκο νερού που είχε πέσει στην ίδια περιφέρεια καθ΄όλη τη διάρκεια του 2015.

Η τοπική κυβέρνηση έχει απομακρύνει 38.750 ανθρώπους από τις εστίες τους. Έχουν σημειωθεί διακοπές ρεύματος, προβλήματα στις επικοινωνίες και σε άλλες υποδομές, όπως και το κλείσιμο δρόμων σε όλη την Τζινγκσίνγκ .

Σφοδρές βροχοπτώσεις σαρώνουν αυτή την εβδομάδα τη βόρεια και βορειοανατολική Κίνα, με αποτέλεσμα να υπάρχουν πολλά θύματα και πολλές υλικές ζημιές.

Σύμφωνα με το Reuters που επικαλείται κινεζικά μέσα ενημέρωσης, 16 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει τις εστίες τους σε όλη τη χώρα.

Στην επαρχία Χενάν της κεντρικής Κίνας που μετρά πολλούς νεκρούς και αγνοούμενους από τις καταιγίδες και τους ισχυρούς ανέμους, 7,2 εκατομμύρια πολίτες αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους, ενώ 18.000 σπίτια καταστράφηκαν.
Μεγάλες περιοχές της Κίνας έχουν πλημμυρίσει από τις βροχές φέτος το καλοκαίρι, με αποτέλεσμα περισσότεροι από 200 άνθρωποι να έχουν χάσει τη ζωή τους.

Εκατομμύρια στρέμματα καλλιεργήσιμης γης υπέστησαν σοβαρές ζημιές, με συνέπεια οι άμεσες οικονομικές απώλειες να ανέρχονται σε 20 δισεκ. γιουάν (3 δισεκ. δολάρια ΗΠΑ).

Η κεντρική τράπεζα εξέδωσε ανακοίνωση χθες αναφέροντας ότι θα προσφέρει οικονομική βοήθεια στις πληγείσες περιοχές.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.