ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στις διαπραγματεύσεις για τα εργασιακά

Γ. Κατρούγκαλος: Θα επαναλάβουμε την τακτική απομόνωσης του ΔΝΤ

«Οδηγός» θα είναι για την κυβέρνηση οι διαπραγματεύσεις, που έγιναν στο ασφαλιστικό και στις συνομιλίες του Φθινοπώρου με τους δανειστές για τα εργασιακά.
katr

Όπως είπε ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος στη Βουλή απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ, Γιάννη Δελή,  η ελληνική κυβέρνηση θα επαναλάβει την ...τακτική απομόνωσης του ΔΝΤ.

«Απέναντι στον ακραίο παίχτη, το ΔΝΤ, θα επαναλάβουμε την τακτική απομόνωσής του, όπως με επιτυχία κάναμε στο ασφαλιστικό, όταν επέμενε να αρνείται την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών των εργοδοτών που ήταν αναγκαία για την διατήρηση των συντάξεων στα επίπεδά τους», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κατρούγκαλος. Πρόσθεσε δε, πως «στο τέλος πετύχαμε τον επιδιωκόμενο στόχο για αντικατάσταση της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος  στις επικουρικές συντάξεις».

Ο κ. Κατρούγκαλος τόνισε ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να δεχθεί καμία συζήτηση για την θεσμοθέτηση ελαστικών μορφών εργασίας όπως τα mini jobs, ή περιορισμούς στο δικαίωμα της απεργίας. Συζητάμε μόνο τρία θέματα, διευκρίνισε, την επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων που έθεσε η κυβέρνηση, τις ομαδικές απολύσεις και τον συνδικαλιστικό νόμο  που έχει τεθεί από την άλλη πλευρά.

 

 

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.