ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνέντευξη στα Νέα

Γεννηματά: Τέλος στη λεηλασία της Δημοκρατικής Παράταξης

«Ο κίνδυνος της δεξιάς παλινόρθωσης δημιουργείται από τις πολιτικές και την ανικανότητά της κυβέρνησης (του κ. Τσίπρα). Η άρνησή του μάλιστα να συζητήσει το αναλογικό σύστημα που προτείναμε, θα χαρίσει στον επόμενο προικοθήρα της εξουσίας προίκα 50 έδρες, ό,τι ποσοστό κι αν πάρει», δηλώνει η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά σε συνέντευξή της στην εφημερίδα "ΤΑ ΝΕΑ" και προσθέτει: «Εμείς είμαστε εκείνοι που μπορούμε ξανά να εκφράσουμε γνήσια τους προοδευτικούς πολίτες και θα σταθούμε απέναντι στις συντηρητικές πολιτικές, τις νεοφιλελεύθερες επιλογές του κ. Μητσοτάκη και της ΝΔ που είναι ο πολιτικός μας αντίπαλος διαχρονικά».
gennimatavoyli

Αναφερόμενη στις μετεκλογικές συνεργασίες, η κ. Γεννηματά υπογραμμίζει ότι «κάθε μέρα και περισσότερο οι κκ Τσίπρας και Μητσοτάκης μοιάζουν ίδιοι σε πολλές πτυχές της πολιτικής τους. Συνεχίζουν το παιχνίδι του κακέκτυπου δικομματισμού με το "φύγε εσύ να έλθω εγώ", που κρατά τη χώρα στο φαύλο κύκλο της κρίσης 6 χρόνια τώρα» και τονίζει ότι «η θέση του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για τα θέματα κυβερνητικών συνεργασιών είναι σαφής, δεδομένη και αδιαπραγμάτευτη. Η λεηλασία της Δημοκρατικής Παράταξης έλαβε τέλος!».

Για το ενδεχόμενο διενέργειας συμβουλευτικού δημοψηφίσματος για τη συνταγματική αναθεώρηση η κ. Γεννηματά υπογραμμίζει ότι: «Από το Σύνταγμα προβλέπονται συγκεκριμένες διατάξεις και πρόνοιες για την προκήρυξη δημοψηφίσματος. Όμως τα δημοψηφίσματα δεν προσφέρονται για τυχοδιωκτισμούς και επικίνδυνα παιχνίδια με τους θεσμούς. Ούτε γίνονται κάθε φορά που η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα στριμώχνεται και σκέφτεται "Δεν ξέρω τι να κάνω ας ζητήσω τη βοήθεια του κοινού"». Και τονίζει: «Αυτές είναι επινοήσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την παραπλάνηση του ελληνικού λαού και κινούνται στα όρια παράβασης των κανόνων του Δημοκρατικού κοινοβουλευτικού πολιτεύματος».

Μιλώντας για τις σχέσεις με τη ΔΗΜΑΡ μετά τη διαφοροποίηση του κ. Θεοχαρόπουλου στο θέμα του εκλογικού νόμου, η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης δηλώνει ότι «τίποτα δεν έχει αλλάξει. Προχωράμε όλοι μαζί. Προφανώς θα προτιμούσα να μην είχε προκύψει αυτό το θέμα. Στη Δημοκρατική Συμπαράταξη όμως είναι δεδομένη η αυτονομία των κομμάτων που την συγκροτούν».

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
 1. Με Βαγγέλη Βενιζέλο ακόμη στο ΠΑΣΟΚ και τον Θανάση Θεοχαπρόπουλο λαθρεπιβάτη το πλεούμενο εχει «καθισει» σε βούκο.
  Δεν νοείται κεντροαριστερός σχηματισμός ή παράταξης, χωρίς το ΚΙΝΗΜΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΩΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΩΝ .
  Γιαυτό φίλοι μου ,ξεχάστε τους»παλιούς συνήθεις πολιτικάντικους τρόπους » και εργαστείτε να βάλουμε το Κινημα μας στην Βουλή για να ακούγονται οι φωνές της προοδου και των αλλαγών.

  Έτσι κι αλλιώς ´θα βουλιάξουμε αν δεν αλλάξουμε!
  Αν δεν κατανοήσουμε οτι εχουμε εκτός από Δικαιώματα και Υποχρεώσεις.
  Αυτό δεν το λέει κανείς γιατί αποσκοπούν όλα το άλλα κόμματα σε καρέκλες και σε διχόνοια μεταξύ μας. Έτσι μόνον εκλέγονται.

  Εμείς καρεκλες και αξιώματα τα έχουμε χεσμένα και αποβλέπουμε μόνον στην δίκαιη πρόοδο για όλη την κοινωνία μας.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.