ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Δεν απέτυχε η κυβέρνηση»

Γεροβασίλη: Από απόψε νόμος του κράτους η απλή αναλογική

«Από σήμερα το βράδυ, η απλή αναλογική θα είναι νόμος του κράτους», τονίζει η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, σε συνέντευξή της στον ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά 90,1 FM».
gerovasili

Αποκρούοντας αιτιάσεις περί «πύρρειου» νίκης της κυβέρνησης εφόσον δεν συγκεντρωθούν 200 ψήφοι, επισήμανε ότι δεν μπορεί να θεωρηθεί αποτυχία της κυβέρνησης, ιδιαίτερα δε όταν γίνεται νόμος του κράτους με αυξημένη πλειοψηφία, περισσότερο από τους 153 βουλευτές της συγκυβέρνησης.

«Βεβαίως, η πρόθεσή μας ήταν να ανοίξει ο δρόμος μιας προοδευτικής μεταρρύθμισης και είχαμε την εκτίμηση ότι αυτό ήταν εφικτό με δεδομένο τις θέσεις αρχής, τις οποίες είχαν προβάλει και τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης», σημείωσε, αναφερόμενη κατά κύριο λόγο στο ΠΑΣΟΚ, δεδομένου ότι το Ποτάμι έχει ξεκαθαρίσει εξ αρχής ότι μιλούσε για bonus, διαφορετικό βεβαίως, αλλά bonus. Είπε ότι αυτό «είναι δραματική ήττα του κόσμου του ΠΑΣΟΚ, με δεδομένη την πάγια θέση που την εξέφρασε και η πρόεδρος, η κυρία Γεννηματά, η οποία είχε μιλήσει πρόσφατα για εκλογικό νόμο που θα στηρίζεται στην απλή αναλογική, χωρίς διχαστικά bonus, τα οποία δημιουργούν, παρά επιλύουν αδιέξοδα», ενώ επίσης πριν ένα χρόνο το ΠΑΣΟΚ είχε καταθέσει και σχετική πρόταση νόμου για την κατάργηση του bonus των 50 εδρών. «Επομένως», τόνισε, «αυτό το οποίο συμβαίνει σήμερα είναι μια μεγάλη οπισθοχώρηση ενός πολιτικού φορέα, ο οποίος θέλει να ανήκει στον προοδευτικό προσανατολισμό. Δεν βλέπουμε, όμως, την αντίστοιχη συμπεριφορά. Αντιθέτως, βλέπουμε ένα ΠΑΣΟΚ δεμένο στο άρμα της Νέας Δημοκρατίας». Στο ίδιο πνεύμα, χαρακτήρισε υποκριτική τη στάση του ΠΑΣΟΚ. Υπογράμμισε ότι βεβαίως αυτό «δεν θα ανακόψει την πορεία της χώρας. Απλώς, δεν θα έχουμε στις επόμενες εκλογές το σύστημα της απλής αναλογικής».

Ερωτηθείσα αν το γεγονός ότι η Ένωση Κεντρώων ψηφίζει τον εκλογικό νόμο την καθιστά εκ των πραγμάτων δυνητικό κυβερνητικό εταίρο, η κυβερνητική εκπρόσωπος τόνισε ότι «δεν υπάρχουν τέτοια ζητήματα ανοιχτά. Αυτά τα ζητήματα έχουν κλείσει όταν έγινε η συγκυβέρνηση μετά τις εκλογές του Σεπτεμβρίου». Πρόσθεσε πως όταν συμπίπτει μια άποψη μεταξύ δύο πολιτικών χώρων, δεν σημαίνει και ότι αυτομάτως αυτό ανοίγει και έναν δρόμο συγκυβέρνησης. «Δεν υπάρχει κανένας λόγος να συζητάμε τέτοια θέματα. Δεν υπάρχουν, δεν προκύπτουν τέτοια ζητήματα», σημείωσε.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.