ΚΟΣΜΟΣ

Πυρά κατά της Κλίντον

Για μια «ασφαλέστερη Αμερική» δεσμεύτηκε ο Ντόναλντ Τραμπ

Ο Ντόναλντ Τραμπ αποδέχτηκε το χρίσμα της προεδρικής υποψηφιότητας των Ρεπουμπλικάνων, ενώ άσκησε δριμεία κριτική στη Χίλαρι Κλίντον για την υπόθεση διαχείρισης των ηλεκτρονικών μηνυμάτων της, όταν η ίδια υπηρετούσε στο υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ.
RNC in Cleveland 2016

Παράλληλα, υποσχέθηκε μια ασφαλέστερη Αμερική από το βήμα του συνεδρίου των Ρεπουμπλικάνων, ο Ντόναλντ Τραμπ κατά την ομιλία του, αποδεχόμενος επίσημα το προεδρικό χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος.

«Το έγκλημα και η βία που σήμερα πλήττει τη χώρα μας θα τελειώσουν σύντομα» είπε.

Ο Τραμπ τόνισε ότι με την προεδρία του θα εγκαινιάσει μία νέα εποχή, βάζοντας σε προτεραιότητα τις ΗΠΑ και τους πολίτες της.

Μιλώντας για περίπου μία ώρα, ο δισεκατομμυριούχος υποψήφιος περιέγραψε με μελανά χρώματα την εικόνα μιας χώρας που καταρρέει και βρίσκεται σε διαρκή πτώση.

Απευθυνόμενους στους «ξεχασμένους», όπως τους είπε, Αμερικανούς, τόνισε: «Εγώ είμαι η φωνή σας».

«Εμείς θα οδηγήσουμε τη χώρα πίσω στην ασφάλεια, την ευημερία και την ειρήνη. Θα δημιουργήσουμε μια χώρα της γενναιοδωρίας και της ζεστασιάς. Αλλά θα είναι επίσης μια χώρα του νόμου και της τάξης» τόνισε.

Αναφέρθηκε επίσης, στην ανάγκη αναθεώρησης του ΝΑΤΟ, ώστε να καλύψει τις σύγχρονες τρομοκρατικές απειλές, ενώ δεσμεύτηκε ότι θα ξανακάνει την Αμερική δυνατή και πάλι, υπερασπιζόμενος τον νόμο και την τάξη.

Προδιέγραψε τον τόνο διεξαγωγής της γενικής προεκλογικής εκστρατείας μέχρι την 8η Νοεμβρίου

Ο Ντόναλντ Τραμπ κατηγόρησε τη Χίλαρι Κλίντον για μια κληρονομιά «θανάτου, καταστροφής, τρομοκρατίας και αδυναμίας» κατά τη θητεία στο υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ. Παράλληλα, τόνισε ότι ο ίδιος θα είναι σκληρός με τους παράνομους μετανάστες, αλλά και την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας, αποδεχόμενος επίσημα το προεδρικό χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος.

Η ομιλία του Τραμπ είχε διάρκεια πάνω από μία ώρα και ήταν δομημένη με τέτοιο τρόπο, ώστε να δώσει τον τόνο της διεξαγωγής της γενικής προεκλογικής εκστρατείας μέχρι τη διεξαγωγή των προεδρικών εκλογών της 8ης Νοεμβρίου στις ΗΠΑ.

Καθώς οι υποστηρικτές του Τραμπ φώναζαν «Κλείδωσέ την» αναφερόμενοι στο ενδεχόμενο καταδίκης της Χίλαρι Κλίντον για τη διαχείριση του ηλεκτρονικού της ταχυδρομείου, όταν υπηρετούσε στο αμερικανικό υπουργείο των Εξωτερικών, ο Τραμπ συμπλήρωσε με νόημα: «Ας τη νικήσουμε τον Νοέμβριο!»

Με την επίσημη αποδοχή του προεδρικού χρίσματος, ολοκληρώθηκαν οι τετραήμερες εργασίες της κεντρικής διάσκεψης του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, στο Κλίβελαντ, ενώ οι διαχωριστικές γραμμές μεταξύ των ηγετικών κύκλων του κόμματος, σε ζητήματα όπως, το μεταναστευτικό, αλλά και οι διεθνείς συμφωνίες ελεύθερου εμπορίου παραμένουν.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.