ΚΟΣΜΟΣ

Για τη συνεργασία Κύπρου - Ιορδανίας συζήτησαν οι Υπουργοί Εξωτερικών των δύο χωρών

Στην διαπίστωση ότι υπάρχουν δυνατότητες συνεργασίας ανάμεσα στην Κύπρο, την Ελλάδα και την Ιορδανία στους τομείς της ενέργειας, του τουρισμού, των υδάτων και της ασφάλειας, κατέληξαν ο ΥΠΕΞ της Κύπρου, Ιωάννης Κασουλίδης, και ο αναπληρωτής πρωθυπουργός και υπουργός Εξωτερικών της Ιορδανίας, Νάσερ Τζούτεχ, οι οποίοι είχαν αργά το απόγευμα συνομιλίες στην Λευκωσία.
kasoulidis

Ο κύριος Κασουλίδης είπε ότι νέα συνάντηση σε επίπεδο υπουργών των τριών χωρών, θα γίνει μόλις ολοκληρωθεί η απαραίτητη εργασία, ώστε να υπάρξουν απτά αποτελέσματα, ενώ ο Νάσερ Τζούτεχ, ευχήθηκε σύντομα να υπάρξει, όχι μόνο τριμερής συνεργασία αλλά και πολυμερής στην Ανατολική Μεσόγειο.

Ο Κύπριος υπουργός επεσήμανε ότι η Ιορδανία είναι μια ζωτική χώρα στην περιοχή και «βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της προσπάθειας για καταπολέμηση του εξτρεμισμού». Πρόσθεσε δε, πως η κυπριακή κυβέρνηση θα παραχωρήσει υλικό προς στήριξη της διαδικαστικής πρωτοβουλίας Aqaba, η οποία στοχεύει στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας.

Ο ίδιος είπε πως κατά τη συζήτηση με τον Κύπριο ομόλογό του, επικεντρώθηκαν στην συνεχιζόμενη κρίση στη Συρία, στις προσπάθειες για πολιτική συμφιλίωση στο Ιράκ, στην Παλαιστινο-Ισραηλινή διένεξη, καθώς και στα προβλήματα στην Υεμένη και στη Λιβύη. Για τη Συρία ανέφερε πως η μόνη οδός είναι μια πολιτική λύση.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.