ΕΛΛΑΔΑ

«Δεν έχω καμία σχέση»

Γκιουλέν: Καταδικάζω κατηγορηματικά την απόπειρα πραξικοπήματος

Ο ιεροκήρυκας Φετουλάχ Γκιουλέν, ορκισμένος εχθρός του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, καταδίκασε "με τους πιο κατηγορηματικούς όρους", από τις ΗΠΑ όπου κατοικεί, την απόπειρα πραξικοπήματος που πραγματοποιήθηκε στην Τουρκία από στασιαστές στρατιώτες.

"Υπέφερα από πολλά στρατιωτικά πραξικοπήματα τα 50 τελευταία χρόνια και βρίσκω συνεπώς ιδιαίτερα προσβλητικό το να κατηγορούμαι ότι έχω οποιαδήποτε σχέση μ' αυτή την απόπειρα. Αρνούμαι κατηγορηματικά αυτές τις κατηγορίες", ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Γκιουλέν, ο οποίος κατηγορήθηκε από τον Ερντογάν ότι συνδέεται με τους πραξικοπηματίες στρατιωτικούς.

"Καταδικάζω με τους πιο κατηγορηματικούς όρους την απόπειρα στρατιωτικού πραξικοπήματος στην Τουρκία", τόνισε ο 75χρονος Γκιουλέν.

"Η άνοδος μιας κυβέρνησης στην εξουσία δεν πρέπει να γίνεται παρά μόνο έπειτα από μια ελεύθερη και δίκαιη εκλογική διαδικασία", αναφέρει ακόμη στην ανακοίνωσή του.

Ο τούρκος πρόεδρος κατηγόρησε τον ιεροκήρυκα, ο οποίος από το 1999 ζεί απομονωμένος σε μια ορεινή περιοχή της αμερικανικής πολιτείας της Πενσιλβάνια (βορειοανατολικές ΗΠΑ), ότι είναι ο υποκινητής του πραξικοπήματος.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.