ΚΟΣΜΟΣ

Συντονίστηκαν μέσω εφαρμογής

Γνωρίστηκαν μέσω ίντερνετ οι τζιχαντιστές φονιάδες της Νορμανδίας

O Αντέλ Κερμίς και ο Αμπντέλ Μαλίκ Πετιτιέν, οι δύο μακελάρηδες της Νορμανδίας που έσφαξαν μπροστά στα μάτια των πιστών τον ιερέα Ζακ Αμέλ μέσα στην εκκλησία του, γνωρίστηκαν μέσω της εφαρμογής κρυπτογραφημένων μηνυμάτων Telegram, όπως επιβεβαίωσαν οι εφημερίδες "Voix du Nord" και η "Le Parisien".

«Oι δύο 19χρονοι τζιχαντιστές είχαν επικοινωνία μέσω του Telegram, εκεί γνωρίστηκαν», δήλωσε μέλος της ομάδας που ακολουθούσε ο Kερμίς στο Telegram ερωτηθείς από την εφημερίδα "Voix du Nord".

«Oι μακελάρηδες  δεν ήξεραν ο ένας την φυσιογνωμία του άλλου. Γνωρίστηκαν για πρώτη φορά μέσω του Telegram στις 22 Ιουλίου, δηλαδή τέσσερις ημέρες πριν το μακελειό στη Νορμανδία», όπως αναφέρει η γαλλική εφημερίδα "Le Parisien", επικαλούμενη πηγές προσκείμενες στην έρευνα της Αντιτρομοκρατικής.

Η τηλεφωνική επικοινωνία των δύο δολοφόνων, που ζούσαν 700 χλμ. σε απόσταση ο ένας από τον άλλο, είχε περιοριστεί από τις 23 Ιουλίου, τρεις ημέρες, πριν από την επίθεση. Η μητέρα του Αμπντέλ Μαλίκ Πετιτιέν δήλωσε πως ο γιος της της είπε στις 25 Ιουλίου ότι θα πήγαινε να δει ένα ξάδερφό του στο Νανσί.

Οι τζιχαντιστές φαίνεται να προτιμούν την εφαρμογή Telegram, γιατί παρέχει τη δυνατότητα ιδιωτικών συνομιλιών ενώ τα μηνύματά τους... καταστρέφονται μόλις διαβαστούν, ώστε να μην αφήνουν «ίχνη».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.