ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στην ατζέντα και το... άβατο των Εξαρχείων

Γραμμή «νόμος και τάξη» από Μητσοτάκη

Επιστρέφει στην Αθήνα ο Πρόεδρος της ΝΔ και βάζει στην ατζέντα και το... άβατο των Εξαρχείων
mitsotakis1

Όσοι θεωρούσαν ότι η πολιτική προσπάθεια του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, τις επόμενες ημέρες, θα εξαντληθεί στο ζήτημα του εκλογικού νόμου και της συνταγματικής αναθεώρησης θα πρέπει να το ξανασκεφτούν. Άλλωστε, ο Πρόεδρος της Ν.Δ. δεν έχει κρύψει την επιδίωξή του να αναδείξει ως βασικά θέματα στην ατζέντα αυτά της καθημερινότητας, είτε μέσω των επισκέψεών του σε λαϊκές συνοικίες και της συνεργασίας της ΝΔ με ομάδες που προσφέρουν κοινωνικό έργο, είτε με παρεμβάσεις άλλης μορφής.

Μία τέτοια αναμένεται τις επόμενες ώρες, καθώς ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, που επέστρεψε από το Ισραήλ, αναμένεται να αναδείξει την εικόνα... άβατου που έχουν τα Εξάρχεια ως κρίσιμο ζήτημα πολιτικής και επικοινωνίας. Στη Ν.Δ. είδαν με ειλικρινή έκπληξη το κέντρο της Αθήνας να μετατρέπεται, προ ημερών, σε πεδίο μάχης και την κυβέρνηση σε ρόλο
παρατηρητή. Επιπλέον, άκουσαν με οργή τις δηλώσεις του αρμόδιου υπουργού κ. Τόσκα να σημειώνει ότι δεν μπορεί να επιβληθεί... στρατιωτική τάξη στα Εξάρχεια.

Η αξιωματική αντιπολίτευση, προφανώς, δεν θα αφήσει αναπάντητη αυτή την κυβερνητική συμπεριφορά. Ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται να ζητήσει την ανάληψη συγκεκριμένων πρωτοβουλιών από κυβερνητικής πλευράς ενώ θα φέρει, όπως αναμένεται, το θέμα και στη Βουλή. Το πιο ενδιαφέρον, ωστόσο, είναι ότι μεταξύ των εισηγήσεων που έχει δεχθεί ο Πρόεδρος της Ν.Δ. περιλαμβάνεται και η πραγματοποίηση επίσκεψης του ιδίου στην περιοχή των Εξαρχείων, κίνηση που έχει ως στόχο να στείλει το μήνυμα ότι η ελληνική πολιτεία, κυρίως με μία κυβέρνηση ΝΔ, δεν θα πρέπει να ανέχεται την ύπαρξη οργανωμένων θυλάκων ανομίας.

Η ανάδειξη της ατζέντας «νόμος και τάξη» σε συνδυασμό με την υπόλοιπη καθημερινότητα των πολιτών (υγεία, παιδεία κ.ο.κ.) θα κυριαρχήσουν στην κριτική της Ν.Δ. το προσεχές διάστημα, καθώς στη Συγγρού γνωρίζουν ότι η κυβέρνηση δεν θα φθαρεί με μάχες υψηλής πολιτικής, όπως για τον εκλογικό νόμο ή το Σύνταγμα, αλλά από τα πραγματικά προβλήματα που δοκιμάζουν την ελληνική κοινωνία.

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Νόμος και τάξης κε. Μητσοτάκη !

    Ξεχάσατε μερικές ακόμη λέξεις .
    Σας τις υπενθυμίζω : Δικαιωσύνη ,Αξιοκρατία , Διαυγεια , Ισότης , πρόοδος , διεθνείς σχέσεις με φιλία των λαών και αξιοπιστία που μας έλειψε γιά πολύ ,λόγων πολλων » αντιμνημονιακών» κατέροθεν του δικού σας κόμματος .

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.