ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η ανακοίνωση του υπ. Επικρατείας

Η απάντηση του Ν. Παππά  για τις τηλεοπτικές άδειες

Απάντηση στο δημοσίευμα της "Καθημερινής" για την αντίδραση του επιτρόπου Έτιγκερ, για το θέμα των τηλεοπτικών αδειών, δίνει με ανακοίνωσή του, ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς.

Αναλυτικά ο κ. Παππάς αναφέρει τα εξής:

Ενόψει της αυριανής εκδίκασης στο Συμβούλιο της Επικρατείας των αιτήσεων ακυρώσεως που έχουν καταθέσει οι ιδιωτικοί τηλεοπτικοί σταθμοί εθνικής εμβέλειας κατά αποφάσεων που σχετίζονται με τη διεξαγωγή του διαγωνισμού για την αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών, η εφημερίδα "Καθημερινή" του Ομίλου Αλαφούζου, προσπαθεί να δημιουργήσει "κλίμα" και να προκαλέσει σύγχυση στο αναγνωστικό κοινό. Συσχετίζει αλληλογραφία μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και του Επιτρόπου Έτινγκερ για θέματα που αφορούν το ψηφιακό φάσμα και την ΕΕΤΤ, με την διαδικασία της αδειοδότησης, με τρόπο που ήδη να γίνεται αναπαραγωγή της παραπληροφόρησης από ηλεκτρονικά sites με τίτλο: "Κομισιόν: ζητά εξηγήσεις για τις τηλεοπτικές άδειες" και "Επιστολή κόλαφος της Κομισιόν για τις τηλεοπτικές άδειες".

Διευκρινίζεται:

• Η ανωτέρω επιστολή δεν αφορά θέματα που σχετίζονται με την αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών.
• Συμπληρώνεται ένας χρόνος από την ανάρτηση του νομοσχεδίου για τις τηλεοπτικές άδειες (ν. 4339/2015) και ουδέποτε η Κομισιόν ζήτησε να παρασχεθούν εξηγήσεις ή αποσαφηνίσεις για τα άρθρα 1 – 15 του νόμου που αφορούν την αδειοδότηση.

Αύριο ολοκληρώνεται η κατάθεση των αιτήσεων συμμετοχής στη δημοπρασία για τις τηλεοπτικές άδειες και οδεύουμε προς την τελική ευθεία για την πρώτη αδειοδότηση στην ιστορία της ελληνικής τηλεόρασης. Οι απόπνεες προσπάθειες του παλαιού μηντιακού κατεστημένου να την εμποδίσουν καθίστανται μάταιες.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.