ΚΟΣΜΟΣ

«Παράλογη και κοντόφθαλμη απόφαση» λέει η Μόσχα

Η ΕΕ παρέτεινε για έξι μήνες τις κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας

Η Ευρωπαϊκή Ένωση παρέτεινε επισήμως  μέχρι τις 31 Ιανουαρίου 2017 τις βαριές οικονομικές κυρώσεις που επέβαλε στη Ρωσία το καλοκαίρι του 2014 για τη φερόμενη εμπλοκή της στην ουκρανική σύγκρουση, σύμφωνα με ανακοίνωση.

Οι κυρώσεις, η ισχύς των οποίων έληγε στα τέλη Ιουλίου, αφορούν κυρίως τις τράπεζες και τις ρωσικές πετρελαϊκές και αμυντικές επιχειρήσεις και έπληξαν σοβαρά την οικονομία της χώρας αυτής, που κήρυξε με τη σειρά της εμπάργκο στις εισαγωγές αγροδιατροφικών προϊόντων από την ΕΕ.

«Αφού εκτίμησε την εφαρμογή των συμφωνιών του Μινσκ, το Συμβούλιο αποφάσισε να ανανεώσει τις κυρώσεις για άλλους έξι μήνες, έως την 31η Ιανουαρίου 2017», ανακοίνωσε το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο αναφερόμενο στην ειρηνευτική συμφωνία του Μινσκ.

Η παράταση αυτών των «αθέμιτων» κυρώσεων καταδεικνύει πως «οι Βρυξέλλες συνεχίζουν την κοντόφθαλμη πολιτική τους», αναφέρει το Ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωση που εξέδωσε.

«Θεωρούμε παράλογο να συνδέονται αυτά τα μέτρα επιβολής διακρίσεων εναντίον της Ρωσίας, η οποία δεν παίρνει μέρος στην εσωτερική ουκρανική σύγκρουση, με τον σεβασμό των συμφωνιών του Μινσκ», υπογραμμίζει.

Η ρωσική διπλωματία αναφέρει πάντως ότι «δεν είναι διατεθειμένη να δραματοποιήσει υπερβολικά την παράταση των κυρώσεων», διαβεβαιώνοντας ότι αυτή δεν θα κάνει να αλλάξει η εξωτερική πολιτική της Μόσχας.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.