Neo

Η έκδοση των «8» διχάζει τον ΣΥΡΙΖΑ

Το matrix24.gr έχει ενημερώσει από την πρώτη στιγμή του αναγνώστες του για το πολιτικό και διπλωματικό σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες που διαμορφώνεται μετά το αίτημα των 8 συλληφθέντων Τούρκων για παροχή πολιτικού ασύλου.

Ο λόγος για τους κατηγορούμενους ως συμμετέχοντες στο αποτυχημένο πραξικόπημα, οι οποίοι ζητούν πολιτικό άσυλο στην Ελλάδα, αλλά η Τουρκία ζητεί την άμεση έκδοσή τους, με φόντο τυχόν επιδείνωση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Το Μαξίμου και το υπουργείο Εξωτερικών, λοιπόν, έρχονται ενώπιον μίας δύσκολης πολιτικής απόφασης, καθώς τα δικαιώματα του ανθρώπου ορίζουν ότι δεν μπορεί να εκδοθεί κάποιος που κινδυνεύει με την θανατική ποινή, αλλά, απ’ την άλλη πλευρά, άσυλο δικαιούνται οι κατατρεγμένοι από κάποιο απολυταρχικό καθεστώς και όχι εκείνοι που προσπάθησαν να καταλύσουν μία Δημοκρατία!

Όπως και να έχει, η συζήτηση στο εσωτερικό της κυβέρνησης και του κυβερνώντος κόμματος έχει φουντώσει και τα στελέχη έχουν χωριστεί σε δύο στρατόπεδα. Ενδεικτικά, ο διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Ζαχαριάδης, έκανε προχθές «retweet» στο twitter μία ανάρτηση του εκδότη Νίκου Χατζηνικολάου, που τάσσεται αναφανδόν υπέρ της έκδοσης των 8 Τούρκων: «Πολιτικό άσυλο σε μία δημοκρατική χώρα δικαιούται να ζητεί όποιος διώχθηκε από ένα αυταρχικό καθεστώς! Όχι όποιος προσπάθησε να το επιβάλει!», έγραψε ο δημοσιογράφος και το αναπαρήγαγε ο Ζαχαριάδης, δείχνοντας ότι συμφωνεί.

Στον αντίποδα, χθες, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Χρυσόγονος εξέφρασε την εκ διαμέτρου αντίθετη άποψη: «Δεν δικαιούμεθα να εκδώσουμε σε τρίτη χώρα πρόσωπα, τα οποία έχουν ζητήσει άσυλο στην Ελλάδα, αν τα πρόσωπα αυτά κινδυνεύουν είτε να υποστούν βασανιστήρια ή άλλη εξευτελιστική μεταχείριση, είτε να υποστούν την ποινή του θανάτου», επισήμανε χαρακτηριστικά. Και η συζήτηση συνεχίζεται, ενόψει των κρισιμότατων αποφάσεων που θα πρέπει να ληφθούν…

 

 

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Η Τρίτη και πιό φαρμακερή εκδοχή της επελπισίας που βρίσκεται η κυβέρνησης όσον αφορά τους υπόδικους 6 Τουρκους Αξιωματικούς και 2 υπαξιωματικούς που πιθανόν να ενέχονται στο πραξικόπημα στην γείτονα Χώρα,
    ειναι οτι πρέπει σε περιπτωση που δεν δώσουν άσυλο να κάνουν γαργάρα μιά ολόκληρη ιστορία όπου για χρόνια βάσισαν την αντιπολιτευτική τους στην εξωτερική τους πολιτική.
    Την Υπόθεση Οτσαλάν !
    Σε περίπτωση έκδοσης των 8Τούρκων στον Ερντογάν εκεί να δεις πως αυτόματα όλοΙ στο ΣΥΡΙΖΑ γίνονται πραγματικοί Γερμανοτσολιάδες στα μάτια των ψηφοφόρων τους , όσους απέμειναν μετά τα capital controls.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.