ΚΟΣΜΟΣ

Μετά από υποκλοπή τηλεφωνημάτων

Οι Ρώσοι είχαν ενημερώσει τον Ερντογάν για το πραξικόπημα;

Μια νέα εκδοχή για το πώς ενημερώθηκε ο Τούρκος πρόεδρος έρχεται στη δημοσιότητα από ιρανικά και ρωσικά μέσα ενημέρωσης.
praxikopimatourkia

Σύμφωνα με μια νέα εκδοχή που έρχεται σήμερα στο φως της δημοσιότητας, εκτός από την ΜΙΤ , που σύμφωνα με το Γενικό Επιτελείο του Στρατού, είχε προειδοποιήσει τον Τούρκο πρόεδρο τουλάχιστον έξι ώρες πριν εκδηλωθεί το πραξικόπημα, ιρανικά ΜΜΕ αποκαλύπτουν ότι, ο "Σουλτάνος του Βοσπόρου" είχε σχετική ενημέρωση από τις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες. Σύμφωνα με αυτές τις πληροφορίες οι Ρώσοι είχαν καταφέρει να υποκλέψουν συνομιλίες που έδειχναν ότι έπρόκειτο να εκδηλωθεί πραξικόπημα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του ιρανικού πρακτορείου "Fars News" , που αναμεταδίδει το ρωσικό Σπούτνικ οι μυστικές υπηρεσίες της Ρωσίας είχαν ενημερώσει τον πρόεδρο της Τουρκίας ώρες προτού τα τανκς εμφανιστούν στους δρόμους της Άγκυρας και της Κωνσταντινούπολης το βράδυ της Παρασκευής.

«Την περασμένη εβδομάδα, ο ρωσικός στρατός υπέκλεψε τις τουρκικές στρατιωτικές επικοινωνίες που έδειχναν ότι ένα πραξικόπημα εκδηλώθηκε κατά της κυβέρνησης της τουρκικής προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν», σύμφωνα με το πρακτορείο Fars News.

Οι πληροφορίες αυτές στη συνέχεια δόθηκαν και στις Υπηρεσίες Πληροφοριών της Τουρκίας (ΜΙΤ) , σύμφωνα με διπλωματικές πηγές. Οι υποκλοπές περιλαμβάνουν επικοινωνίες που έδιναν εντολές σε στρατιώτες να συλλάβουν ή να σκοτώσουν τον Τούρκο πρόεδρο. protothema.gr

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.