ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

Brexit σημαίνει Brexit

Η Τερέζα Μέι είναι η νέα πρωθυπουργός της Μ. Βρετανίας

Η Τερέζα Μέι θα είναι, από την Τετάρτη, η νέα πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας, καθώς ο Ντέιβιντ Κάμερον ανακοίνωσε ότι θα παραιτηθεί σε δύο ημέρες για να δώσει τη θέση του στην πρώην υπουργό Εσωτερικών.

Η Τερέζα Μέι σε δηλώσεις της νωρίτερα τόνισε ότι δεν θα προσπαθήσει να παραμείνει η χώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, παρά τις ελπίδες ορισμένων, ιδιαίτερα στους οικονομικούς κύκλους, υπογραμμίζοντας πως οι Βρετανοί ψήφισαν για να βγουν από την Ένωση.

«Δεν θα μπορούσα να είμαι σαφέστερη: δεν θα υπάρξει απόπειρα για να παραμείνουμε στους κόλπους της Ε.Ε.», δήλωσε η Μέι κηρύσσοντας την έναρξη της εκστρατείας της για να διαδεχθεί τον Ντέιβιντ Κάμερον.

«Brexit σημαίνει Brexit», τόνισε και πρόσθεσε: «Θα το κάνουμε να επιτύχει», ενώ επισήμανε πως το δημοψήφισμα έδειξε πόσο βαθιά είναι η επιθυμία για αλλαγή.

Η Μέι έχει δεσμευθεί ότι, αν εκλεγεί επόμενη πρωθυπουργός της Βρετανίας, θα θέσει την κυβέρνηση στην υπηρεσία του «απλού εργαζόμενου λαού» για να σφυρηλατήσει μια οικονομία που θα βοηθήσει όλους.

Μεταξύ άλλων υποσχέθηκε ότι θα επιδιώξει τη λήψη μέτρων για να μειωθεί το μισθολογικό χάσμα ανάμεσα σε εργοδότες και τους εργάτες.

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Η λάσπη της αντιπάλου της δεν κώλησε .
    Σε πραγματικές δημοκρατίες , έστω και μεταξύ συντηρητικών δεν φύονται οι Τούρκογλου !

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.