ΚΟΣΜΟΣ

Έπεσαν στη θάλασσα

Η Βόρεια Κορέα ανακοίνωσε την εκτόξευση τριών βαλλιστικών πυραύλων

Η Βόρεια Κορέα ανακοίνωσε ότι πραγματοποίησε δοκιμαστική εκτόξευση βαλλιστικών πυραύλων, η οποία προσομοίωσε προληπτικά πλήγματα κατά λιμανιών και αεροδρομίων στη Νότια Κορέα, που χρησιμοποιούνται από τις αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις, κάνοντας αναφορά στις εκτοξεύσεις τριών πυραύλων που πραγματοποίησε χθες.
vkorea

Οι εκτοξεύσεις πραγματοποιήθηκαν υπό την επίβλεψη του ηγέτη της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν, με στόχο την εξομοίωση της έκρηξης των πυρηνικών κεφαλών που μετέφεραν οι πύραυλοι, μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων της Βόρειας Κορέας, KCNA.

Ωστόσο, δε δημοσιοποίησε την ημερομηνία της εκτόξευσης, όπως και την τοποθεσία κατά πάγια τακτική αναφορικά με την παρουσία του Κιμ Γιονγκ Ουν, ενώ η επίσημη εφημερίδα του Εργατικού Κόμματος στη Βόρεια Κορέα “Rodong Sinmun”δημοσιοποίησε φωτογραφίες της εκτόξευσης.

Οι τρεις πύραυλοι που εκτοξεύτηκαν διέγραψαν πορεία 500 και 600 χλμ και στη συνέχεια έπεσαν στη θάλασσα στην ανατολική ακτή της Βόρειας Κορέας, ενώ η πορεία τους παρακολουθήθηκε από τον αμυντικό μηχανισμό της Νότιας Κορέας.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.