ΚΟΣΜΟΣ

Βρετανία

Η βουλευτής Άντζελα Ιγκλ διεκδικεί την ηγεσία των Εργατικών

Η βουλευτής των Εργατικών Αντζελα Ιγκλ δήλωσε σήμερα ότι θέλει να ηγηθεί του κόμματος στις επόμενες εθνικές εκλογές και ότι αποσύρει την εμπιστοσύνη της από την ηγεσία του Τζέρεμι Κόρμπιν ο οποίος δεν κατάφερε να ενώσει το κόμμα.

Ο Κόρμπιν αρνείται να παραιτηθεί μετά τις μαζικές αποχωρήσεις βουλευτών από την σκιώδη κυβέρνηση του, οι οποίες έλαβαν χώρα μετά τη νίκη του Brexit και την πρόταση μομφής σε βάρος του που εγκρίθηκε από τη μεγάλη πλειοψηφία των βουλευτών του κόμματός του.

Η 55χρονη Ιγκλ έχει δηλώσει ότι επισήμως θα θέσει την υποψηφιότητά της αύριο. Η ίδια τόνισε ότι ο Κόρμπιν έχασε την εμπιστοσύνη των Εργατικών βουλευτών και δεν είναι σε θέση να επικοινωνεί αποτελεσματικά με τους ψηφοφόρους.

"Θα μπορούσαν εύκολα να διεξαχθούν πολύ γρήγορες γενικές εκλογές και πιστεύω ότι είμαι το κατάλληλο πρόσωπο για να ηγηθώ του κόμματος σε αυτές τις γενικές εκλογές", τόνισε στο τηλεοπτικό δίκτυο ITV. "Αυτή είναι μια μάχη για να επουλωθεί και να ενωθεί το Εργατικό Κόμμα και να είναι μια ισχυρή αντιπολίτευση που θα επιτελέσει το δημοκρατικό μας έργο".

H Ιγκλ είναι βουλευτής από το 1992, διετέλεσε μέλος των κυβερνήσεων του Τόνι Μπλερ, μεταξύ 2001 και 2002 και του Γκόρντον Μπράουν μεταξύ 2007 και 2010.

Η Ιγκλ τόνισε ότι ο νυν ηγέτης των Εργατικών, ο οποίος προέρχεται από την αριστερή πτέρυγα του κόμματος, "απέτυχε να εκπληρώσει το πρώτο και σημαντικότερο καθήκον του, να ηγηθεί ενός κοινοβουλευτικού Εργατικού Κόμματος οργανωμένου και αποτελεσματικού".

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.