ΚΟΣΜΟΣ

Νέα πλήγματα κατά των τζιχαντιστών

ΗΠΑ: Δύο «στρατιωτικοί διοικητές» του ΙΚ νεκροί σε αεροπορική επιδρομή στη Μοσούλη

Μια αεροπορική επιδρομή του διεθνούς συνασπισμού υπό την ηγεσία των ΗΠΑ κοντά στη Μοσούλη του Ιράκ την 25η Ιουνίου είχε αποτέλεσμα να σκοτωθούν ο «υφυπουργός Πολέμου» κι ακόμη ένας ανώτερος στρατιωτικός διοικητής της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ), γνωστοποίησε ο εκπρόσωπος του αμερικανικού Πενταγώνου Πίτερ Κουκ.
aerepidromes

Η επιδρομή είχε αποτέλεσμα να σκοτωθεί ο Μπασίμ Μουχάμαντ Άχμαντ Σουλτάν αλ Μπατζαρί, υφυπουργός Πολέμου του ΙΚ, ο οποίος είχε διευθύνει την κατάληψη της Μοσούλης από τους τζιχαντιστές το 2014, σύμφωνα με γραπτή ανακοίνωση του Πενταγώνου.

Το άλλο ανώτερο στέλεχος του ΙΚ το οποίο σκοτώθηκε ήταν ο Χάτιμ Ταλίμπ αλ Χαμντούνι, ένας στρατιωτικός διοικητής των τζιχαντιστών στη Μοσούλη, πρόσθεσε ο Κουκ.

«Οι θάνατοί τους, καθώς και άλλα πλήγματα εναντίον ηγετών του ΙΚΙΛ τον περασμένο μήνα, στερούν σε κρίσιμο βαθμό από το ΙΚΙΛ εμπειροπόλεμους ηγέτες στη Μοσούλη», αφού «εξαλείφθηκαν δύο από τους πιο υψηλά ιστάμενους στρατιωτικούς ηγέτες του στο βόρειο Ιράκ», ανέφερε ο Κουκ, ο οποίος χρησιμοποίησε το ακρώνυμο της παλαιότερης ονομασίας του ΙΚ (Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και στο Λεβάντε).

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.