ΚΟΣΜΟΣ

Υπέρ της “διμερούς προσέγγισης” στην επίλυση του προβλήματος στη Νότια Σινική Θάλασσα

Η Κίνα θα εξακολουθήσει να υποστηρίζει τη “διμερή προσέγγιση” στην επίλυση του προβλήματος που έχει προκύψει με τις διεκδικήσεις των γειτονικών χωρών στη Νότια Σινική Θάλασσα, δήλωσε σήμερα ο Κινέζος υπουργός των Εξωτερικών, Ουάνγκ Γι.
china

Ο Ουάνγκ έκανε τη δήλωση αυτή, στο περιθώριο της διάσκεψης του Οργανισμού των Κρατών της Νοτιοανατολικής Ασίας (ASEAN) που πραγματοποιήθηκε στο Λάος.

Παρά τη γνωστοποίηση της απόφασης του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης, που δικαίωσε τις Φιλιππίνες, το Πεκίνο υποστηρίζει ότι το ζήτημα με τις διεκδικήσεις άλλων χωρών στη Νότια Σινική Θάλασσα, θα πρέπει να επιλυθεί μέσω της διεξαγωγής διμερών διαπραγματεύσεων και διαβουλεύσεων μεταξύ των εμπλεκόμενων χωρών και της Κίνας.

Παράλληλα, το Πεκίνο συνιστά στην Ιαπωνία να μην εμπλακεί στο ζήτημα που έχει προκύψει με τη Νότια Σινική Θάλασσα, καθώς το Τόκιο δεν εμπλέκεται (άμεσα) στις διεκδικήσεις που διατυπώνονται από γειτονικές χώρες, για την αναφερόμενη θαλάσσια περιοχή.

Από την πλευρά του, ο Ιάπωνας υπουργός των Εξωτερικών, Φούμιο Κισίντα, δήλωσε ότι θα συζητήσει για το θέμα αυτό, με τον Κινέζο ομόλογό του Ουάνγκ Γι, εάν του δοθεί η ευκαιρία να τον συναντήσει, στο περιθώριο της διάσκεψης του Οργανισμού των Κρατών της Νοτιοανανατολικής Ασίας (ASEAN).

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.