ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΥΠΟΙΚ: Η έκθεση του ΔΝΤ επιβεβαιώνει ότι δεν έγινε κούρεμα χρέους για να σωθούν οι ευρωπαϊκές τράπεζες

"Καθημερινά έρχονται στη δημοσιότητα εκθέσεις διεθνών οργανισμών που δικαιώνουν τις απόψεις και θέσεις της κυβέρνησης αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ όταν ήταν στην αντιπολίτευση" εκτιμούν κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών μιλώντας στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων για την έκθεση που συνέταξε ομάδα εμπειρογνωμόνων του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για το ρόλο του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα 2010-2011.
υποικ

"Στην έκθεση του Ανεξάρτητου Γραφείου Αξιολόγησης του ΔΝΤ επισημαίνεται ότι, πέραν των άλλων προβλημάτων, το Ταμείο δεν εξέτασε επαρκώς εναλλακτικούς δρόμους αντί του "εσφαλμένου" μνημονίου που εφαρμόστηκε στην χώρα μας το 2010" σημειώνουν οι ίδιες πηγές και προσθέτουν: "Το μεγάλο σφάλμα, σύμφωνα με την έκθεση, είναι ότι δεν έγινε αναδιάρθρωση του χρέους καθώς το ΔΝΤ δεν έπεισε τους Ευρωπαίους ότι δεν θα επέλθει καμιά καταστροφή στις οικονομίες τους. Πουθενά, βέβαια, δεν εμφανίζεται η άποψη της τότε ή των μετέπειτα κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ! Θυμίζουμε, όμως, ότι Σαμαράς και Βενιζέλος θεωρούσαν το χρέος βιώσιμο και δεν τους απασχολούσε καθώς είχαν υιοθετήσει πλήρως την άποψη ότι δεν χρειάζεται να γίνει απολύτως τίποτα!...".

Όπως τονίζουν οι κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών "σήμερα ελπίζουμε να αντιληφθούν γιατί η σημερινή κυβέρνηση έχει σε προτεραιότητα των αναδιάρθρωση του χρέους -που αποφασίστηκε και επίσημα στο τελευταίο Eurogroup".

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, "η έκθεση τονίζει και άλλα λάθη του ΔΝΤ όπως την εκτίμησή του για την ύφεση [την είχαν υπολογίσει, αθροιστικά, στο 5,5% το 2012, ενώ εκτινάχθηκε στο 17%!], ενώ το "κούρεμα" των ομολόγων του ιδιωτικού τομέα, πάντα σύμφωνα με την έκθεση του ΙΕΟ, έγινε με μεγάλη καθυστέρηση και το όφελος ήταν περιορισμένο".

"Τέλος, επιβεβαιώθηκε, για μια ακόμη φορά, και επίσημα ότι η αναδιάρθρωση του χρέους δεν έγινε γιατί οι ευρωπαϊκές τράπεζες ήταν "φορτωμένες" με ομόλογα της Ελλάδας. Τους έδωσαν, λοιπόν, το χρόνο, χωρίς να υπάρξει καμιά αντίδραση των τότε κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να τα "ξεφορτωθούν" με αποτέλεσμα να την πληρώσουν τα ασφαλιστικά ταμεία της χώρας. Η σημερινή κυβέρνηση από την πρώτη στιγμή έβαλε το θέμα του χρέους γνωρίζοντας τις επιπτώσεις στην οικονομία και το πόσο απαραίτητη είναι η αναδιάρθρωσή του στην πορεία της χώρας."

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Έγραψαν πολλές εφημερίδες , διαδικτυότοποι και είπαν πολλοι τηλεσχολιαστές γιά την παραδοχή του Δ.Ν.Τ στην αδυναμία του να πείσει την ΕΕ για να ειχαν κανει οι Ευτωπαίοι κατι καλύτερο τοτε στο πρώτο μνημόνιο :

    «…Αυτοκριτική για τα λάθη του ΔΝΤ στο πρώτο πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας, αλλά και αποκαλύψεις για το παρασκήνιο και τις «πιέσεις» που οδήγησαν στο πρώτο μνημόνιο και «επέβαλαν» τη συμμετοχή του Ταμείου σε αυτό περιλαμβάνει η αποκαλυπτική έκθεση του ανεξάρτητου Γραφείου Αξιολόγησης του Ταμείου. Ιδιαίτερη βαρύτητα δίνεται στην αποτυχία του να πετύχει ελάφρυνση χρέους από το 2010. Η Ελλάδα αποτελεί ειδική περίπτωση, σχολιάζει η Κρ.Λαγκάρντ, χωρίς να αρνείται ότι έγιναν λάθη…»

    Που ειναι οι δικές μας χοιρικεφαλες , Ιγνατίου και Ρουμελιώτης να διορθώσουν τα δικά τους γραπτά στα βιβλίο τους που ήθελαν να περάσουν στον ΕΛληνικό λαό για την «δόξα και την τσέπη των αφεντικών τους «;
    Το Δ.Ν.Τ ηταν απόφαση των Ευρωπαίων από την αρχή , οχι της Ελλαδας .
    Άσχετα αν ύστερα από τρία μνημόνια Τσίπρας και Τσακ;ΛΒγες.τος τ εκλιπαρούσαν να έρθει εσπευσμένα !

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.