ΥΓΕΙΑ

Συμβουλές για περισσότερη ξεκούραση

Ύπνος: Πώς να κοιμηθείτε σαν πουλάκι - Τι να μην κάνετε πριν πάτε για ύπνο

Ενα από τα αιώνια προβλήματα είναι το εξής: Πέφτετε στο κρεβάτι και κοιμάστε, ωστόσο το πρωί ξυπνάτε και είστε ακόμα κουρασμένοι.

Μπορεί να έχετε κοιμηθεί 8 ώρες, αλλά είστε «κομμάτια» και κάθεστε να αναρωτιέστε τι στο καλό κάνετε λάθος. Οι συνήθειες σας πριν πέσετε για ύπνο είναι η απάντηση και ο λόγος που η ποιότητα αυτού δεν είναι καλή.

Ας δούμε, λοιπόν, τι ΔΕΝ πρέπει να κάνετε για να κοιμάστε καλά και να ξυπνάτε πραγματικά ξεκούραστοι:

  • Να τελειώνετε τις δουλειές σας

Σκεφτείτε το εξής: Οταν είστε στη δουλειά σας, συνήθως βρίσκεται σε κατάσταση άγχους. Οπότε ποιος ο λόγος να φέρετε την εργασία σας στο σπίτι; Γιατί να πρέπει να στείλετε τα τελευταία mail λίγη ώρα πριν πέσετε για ύπνο, ενώ μπορείτε να το κάνετε νωρίτερα.

Ο εγκέφαλός σας δεν ξεκουράζεται, όταν είστε αγχωμένοι.

  • Να χαζεύετε στα social media

Μελέτες έχουν δείξει πως το μπλε και το λευκό φως που εκπέμπουν οι οθόνες εμποδίζουν την απελευθέρωση μελατονίνης, ορμόνη που σας ετοιμάζει για ύπνο.

Μπορεί να είναι δελεαστικό να scroll-άρετε στο Instagram και να δείτε ηλιοβασιλέματα και φωτογραφίες διακοπών, ωστόσο, το καλύτερο θα είναι να περιμένετε μέχρι αύριο το πρωί.

  • Να τρώτε ζάχαρη

Τα γλυκά είναι σούπερ, αλλά δεν είναι κατάλληλα για κατανάλωση πριν πέσετε για ύπνο. Μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Journal of Clinical Sleep Medicine διαπίστωσε πως τα τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε κορεσμένα λιπαρά και ζάχαρη συνδέονται με τον ακανόνιστο ύπνο.

  • ... ή πικάντικα φαγητά

Τέτοιου είδους απολαύσεις συχνά προκαλούν γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση, η οποία επιδεινώνεται εάν ξαπλώσετε πάρα πολύ σύντομα μετά το φαγητό.

  • Να πίνετε πολύ νερό

Γνωρίζετε πόσο σημαντικό είναι να παραμείνετε ενυδατωμένοι, ωστόσο, η κατανάλωση νερού πριν την κατάκλιση, αυξάνει τις πιθανότητες να σηκωθείτε τη νύχτα, για να πάτε τουαλέτα.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.