ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Διανομή έκτακτου μερίσματος

Jumbo: Αύξηση πωλήσεων 9,44%

Τη διανομή έκτακτου μερίσματος 0,27 ευρώ ανά μετοχή (μετά τους φόρους 0,2430 ευρώ ανά μετοχή) θα προτείνει η διοίκηση του Ομίλου Jumbo στην έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων που θα πραγματοποιηθεί στις 27 Ιουλίου.
jumpo

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, «η διοίκηση του ομίλου επαναφέρει στους μετόχους το μέρισμα που δεν διανεμήθηκε πέρυσι –λόγω των εξαιρετικά περίπλοκων οικονομικών συνθηκών- προσαυξημένο κατά 50%».

Οι πωλήσεις του ομίλου αυξήθηκαν κατά 9,44% στα 637,56 εκατ. ευρώ από 582,55 εκατ. ευρώ που ήταν ο τζίρος το περυσινό οικονομικό έτος.

Τα καταστήματα στην Ελλάδα και την Κύπρο κατέγραψαν αύξηση τζίρου περίπου 4% και 5% αντίστοιχα ενώ ο τζίρος ο τζίρος στα καταστήματα της Ρουμανίας σχεδόν διπλασιάστηκε.

Τα καταστήματα στη Βουλγαρία βελτίωσαν τον ρυθμό αύξησης των πωλήσεων που είχαν κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους, επιτυγχάνοντας μεσοσταθμική ανάπτυξη πάνω από 12% ανά κατάστημα.

Στόχος της διοίκησης εξακολουθεί να είναι η αποτελεσματικότερη διαχείριση του υπάρχοντος δικτύου και υποδομών της εταιρείας μέσω της επαναξιολόγησης αλλά και αναβάθμισης των υπαρχόντων καταστημάτων.

Επιδιώκεται επίσης η επέκταση του δικτύου σε σημεία όπου δεν έχει ακόμα παρουσία η εταιρεία με την προσθήκη νέων καταστημάτων τα επόμενα χρόνια.

Στο πλαίσιο αυτής της αναδιάρθρωσης του δικτύου, ο όμιλος κατά τη χρήση που έληξε στις 30.06.2016 τερμάτισε τη λειτουργία δύο μικρών ενοικιαζόμενων καταστημάτων. Σημειώνεται ότι τον Οκτώβριο του 2015 ξεκίνησε να λειτουργεί το έβδομο κατάστημα του ομίλου στη Ρουμανία και συγκεκριμένα στo Pitesti.

Κατά συνέπεια, ο όμιλος σήμερα διαθέτει ένα δίκτυο 71 καταστημάτων σε τέσσερις χώρες. Αναλυτικά διαθέτει 51 καταστήματα στην Ελλάδα, πέντε στην Κύπρο, οκτώ στη Βουλγαρία, επτά στη Ρουμανία καθώς και το ηλεκτρονικό κατάστημα e-jumbo.

Επιπλέον, ο όμιλος προχώρησε και στην επέκταση των αποθηκών του με την αγορά 36.000 τ.μ. περίπου στην περιοχή της Θήβας με αποτέλεσμα σήμερα η στεγασμένη επιφάνεια των ιδιόκτητων αποθηκευτικών χώρων του ομίλου να φτάνει περίπου τα 300.000 τ.μ.

Κατά το δεύτερο εξάμηνο του οικονομικού έτους 2015/2016, η εταιρεία Jumbo προχώρησε σε επέκταση της συνεργασίας της με την εταιρεία Veropoulos Dooel. Η συνεργάτιδα εταιρεία αναμένεται να επεκτείνει τη δραστηριότητά της στη Σερβία όπου άνοιξε το πρώτο κατάστημά της.

Για την τρέχουσα οικονομική χρήση που ξεκίνησε τον Ιούλιο του 2016, ο όμιλος στοχεύει να θέσει σε λειτουργία τρία νέα υπερ-καταστήματα Jumbo, ένα στη Βουλγαρία και δύο στη Ρουμανία, ενώ αναμένεται η επέκταση της σύμβασης εμπορικής συνεργασίας με τον ανεξάρτητο πελάτη Kid Zone Sh.p.k, εκτός από Αλβανία και Κόσσοβο και για την Βοσνία.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.