ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ

Καλαμαράκια με σπανάκι και άνηθο

kalamarakia

Υλικά
1 κιλό καλαμάρια, φρέσκα ή κατεψυγμένα, καθαρισμένα και κομμένα σε ροδέλες
7–8 φρέσκα κρεμμυδάκια (το άσπρο και το τρυφερό πράσινο μέρος), ψιλοκομμένα ή 2 μέτρια ξερά κρεμμύδια, κομμένα σε ψιλά καρέ
1 κιλό φρέσκο σπανάκι*, καθαρισμένο και χοντροκομμένο
1 ματσάκι άνηθος ή μάραθος (χωρίς τα χοντρά κοτσάνια), ψιλοκομμένος
3 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες (ή όσο μας αρέσει)
80 ml λευκό κρασί
60 ml ελαιόλαδο
1 κουτ. σούπας ντοματοπελτές (προαιρετικά)
λίγο μοσχοκάρυδο, τριμμένο
χυμός λεμονιού (όσος μας αρέσει)
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και σοτάρουμε τις ροδέλες των καλαμαριών και τα κρεμμύδια (φρέσκα ή ξερά), για 3–4 λεπτά, μέχρι να μαραθούν κάπως.

Προσθέτουμε το σκόρδο, συνεχίζουμε το σοτάρισμα για λίγα δευτερόλεπτα και εν συνεχεία προσθέτουμε και το σπανάκι, λίγο μοσχοκάρυδο και λίγο αλάτι. Γυρνάμε το σπανάκι μερικές φορές ώστε να μαραθεί και να μειωθεί ο όγκος του. Τότε, προσθέτουμε το κρασί και μετά από 2–3 λεπτά βάζουμε, αν θέλουμε, τον ντοματοπελτέ διαλυμένο σε 1 φλιτζ. καφέ νερό. Μετριάζουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε για περίπου 20 λεπτά. Δεν ρίχνουμε άλλα υγρά καθώς το σπανάκι αλλά και τα καλαμάρια θα βγάλουν λίγα ακόμη. Παρακολουθούμε, όμως, και, αν σωθούν νωρίς τα υγρά, προσθέτουμε λίγο νερό.

Μόλις το φαγητό είναι έτοιμο και έχει μείνει με το λάδι του, αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τον άνηθο ή τον μάραθο και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε με όσο χυμό λεμονιού θέλουμε και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Πηγή : www.gastronomos.gr

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.