Neo

Κάλεσμα σε ΠΑΣΟΚ-Ποτάμι για… «προοδευτική κυβέρνηση»

Γεμάτα… υπονοούμενα ήταν τα επιχειρήματα που επιστράτευσε χθες στη Βουλή ο υπουργός Εσωτερικών, Παναγιώτης Κουρουμπλής, στην προσπάθειά του να πείσει τα κόμματα του Κέντρου να ψηφίσουν την απλή αναλογική.

Ο Κουρουμπλής, απευθυνόμενος στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και του Ποταμιού, τους κάλεσε να υπερψηφίσουν την απλή αναλογική για να σχηματιστεί… «προοδευτική κυβέρνηση» με τον ΣΥΡΙΖΑ, υπονοώντας ότι η κυβέρνηση θα έβλεπε στο ΠΑΣΟΚ και στο Ποτάμι δύο δυνητικούς κυβερνητικούς εταίρους.

«Σήμερα έρχεστε και τοποθετείστε με έναν τέτοιο τρόπο που ο ιστορικός τους μέλλοντος θα προβληματιστεί γιατί το ΠΑΣΟΚ και ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ θέλουν μπόνους. Τους αφορά; Όχι. Αν υπάρξει μπόνους και 42% θα υπάρξει μονοκομματική κυβέρνηση στην εξουσία. Αυτό είναι το ζητούμενο για εσάς ή η συμμετοχή σας σε μια ευρύτερη προοδευτική κυβέρνηση που θα συγκροτήσει ενα ευρύτερο μέτωπο και θα συστρατεύσει ευρύτερες δημοκρατικές δυνάμεις για την αντιμετώπιση όλων των μεγάλων προβλημάτων;», διερωτήθηκε χαρακτηριστικά ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, προκαλώντας αίσθηση και συζήτηση στην αίθουσα της Ολομέλειας της Βουλής.

3 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Το ζητουμενο κε.Κουρουπλη ειναι το ποτε ο Ελληνικος Λαος θα απαλαγει απο την κλικα που τον κυβερναει .Εσας το μονο που σας εδιαφερει ειναι η καρεκλα.Μια κλικα απο ψευτες και επικινδυνους τυχοδιωκτες.Ασχετοι ,ημιμαθεις και κομπλεξικοι αριστεροι που εφαρμοζουν νεοφιλελευθερη πολιτικη.

  2. dipietro 14:33 13/07/2016

    Κάθε χρόνο και χειρότερα.
    Πέρυσι το έπαιξε Θεός με εκείνο το απίθανο για την τιμωρία των καρκινοπαθών που δεν θα κάνουν έγκαιρα ιατρικές εξετάσεις .
    Φέτος το παίζει πρωθυπουργός υποσχόμενος κυβερνητική συνεργασία στο πασοκ και ποτάμι.
    Του χρόνου μάλλον θα το παίξει πάκης.

  3. Οι ιστορικοί του μέλλοντος κε. Κουρουμπλή θα ασχοληθούν και για το γεγονός της δικής σας προδοσίας σε μιά κυβέρνηση λαϊκής βάσης του 44% γιατί έφερε μνημονιο οταν δεν υπηρχε άλλη λύσης για την σωτηρία μας απο την επίσημη πτώχευση.
    Άλλωστε το επικυρώσατε αυτό αφού μετά απο το δευτερο μνημονιο του αντιμνημονιακού» Σαμαρά και την δική σας πολιτική εξαργύρωση των τριάκοντα αργυρίων σας , αναλάβατε αξιώματα από τον Τσίπρα , οταν γνωρίζετε πολύ καλά , οτι οχι μονον δεν δικαιούστε , αλλά ούτε έχετε την παραμικρή πολιτική οικανοτητα να οραματιστείτε … Και μας φέρατε το τρίτο Μνημονιο !
    Το μονο που είσθε σε θέση να κάνετε , ειναι να διαικπερεώνετε τις οδηγείες της Αιγινας στην δημοκοπία της κυβέρνηςής σας και φυσικά να πληρώσετε το ΕΝΦΙΑ ( αν το κάνετε σωστά και αυτό) των 18 διαμερισμάτων που φαινεται στο «πόθεν εσχες » σας οτι κατέχετε.
    Λοιπόν εμάς τους πραγματικούς αριστερούς που πρεσβεύουμε αλλαγές στο πολιτικό σύστημά μας και στην ιδια την Κοινωνία μας προκαλείτε ΑΝΑΓΟΥΛΑ μετις ανακοινώσεις σας σαν την παραπάνω .

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.