ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Η ενισχυμένη αναλογική απαξίωσε την πολιτική»

Καμμένος: Το χρέος θα ρυθμιστεί πριν το Νοέμβριο

Στην εκτίμηση ότι εως την λήξη της θητείας του προέδρου της Αμερικής Μπαράκ Ομπάμα θα έχει ρυθμιστεί το χρέος του ελληνικού Δημοσίου προχώρησε ο κ. Πάνος Καμμένος επικαλούμενος και τις δηλώσεις του αμερικάνου υπουργού Οικονομικών Τζακ Λιού.
kamm

Υπενθυμίζεται ότι προεδρική εκλογή των ΗΠΑ θα γίνει στις 8 Νοεμβρίου 2016.

Αναφορικά με το εκλογικό νομοσχέδιο είπε ότι το σύστημα της ενισχυμένης αναλογικής προκάλεσε την απαξίωση της πολιτικής, των Θεσμών και του κοινοβουλίου ενώ υποστηρίζοντας την κατάργηση του μπόνους των 50 εδρών σημείωσε ότι «πρέπει να πάμε σε ευρύτερες συνθέσεις διαφορετικών κομμάτων».

Εκτός αυτού ο Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων και υπουργός Εθνικής Αμυνας έθεσε και το ζήτημα της Συνταγματικής Αναθεώρησης λέγοντας ότι «Δεν μπορεί να υπάρξει αξιόπιστο πολιτικό σύστημα χωρίς κατάργηση της ασυλίας των υπουργών».

Αναφερόμενος δε στην δημόσια συζήτηση που έχει ανοίξει για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας  υπογράμμισε «Να αποφασίσουμε την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας και την αύξηση των αρμοδιοτήτων του. Ο λαός να μπορεί να εκλέξει τον Πρόεδρο που θα είναι εκτός πολιτικού συστήματος και θα έχει αυξημένες αρμοδιότητες στο πλαίσιο του Συντάγματος του 1986».

Είπε επίσης πως πρέπει να συζητηθεί το ενδεχόμενο «ορίου στην θητεία του βουλευτή και ασυμβίβαστου στον ρόλο βουλευτή και υπουργού».

Αναφορικά δε με το όριο 3% για την είσοδο στο κοινοβούλιο είπε «θα μπορούσαμε να μιλήσουμε για όριο 2% ή 2,5% με προϋπόθεση ότι τα κόμματα θα πιάνουν τουλάχιστον 1% σε όλες τις περιφέρειες».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.