ΥΓΕΙΑ

Έρευνα του Πανεπιστημίου του York

Κάντε σεξ για να σας κοπεί η όρεξη

Σταματήστε να τρώτε σαλάτες και να ιδρώνετε για ώρες στον “διάδρομο” αν θέλετε να χάσετε βάρος. Για να είστε σε φόρμα δεν έχετε παρά να κάνετε τακτικά σεξ αφού, όπως αναφέρουν επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του York, το σεξ κόβει την όρεξη.

Όπως αναφέρει η σχετική έρευνα τα πορίσματα της οποίας δημοσιεύει η βρετανική εφημερίδα “Daily Mail”, τα άτομα που τσιμπολογούν έχουν συνήθως γονίδια που παράγουν χαμηλά επίπεδα της ορμόνης ωκυτοκίνη. Η ωκυτοκίνη αυτή απελευθερώνεται από τον οργασμό στη διάρκεια του σεξ. Καίγοντας την ώρα 100 θερμίδες, ο ανθρώπινος οργανισμός εκκρίνει την ορμόνη αυτή, η οποία εμποδίζει την υπερκατανάλωση τροφής, και κυρίως των γλυκών, όπως αποδεικνύει η νέα έρευνα .

Το σεξ όχι μόνο μας κρατάει σε φόρμα, αλλά κάνει καλό και στο μυαλό, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα που είχε δημοσιεύσει η γερμανική εφημερίδα “Bild”. Κάνοντας έρωτα, μειώνεται το στρες, δυναμώνουν οι μύες, και προστατεύουμε τον οργανισμό από την παχυσαρκία. Ακόμη κι αν κανείς “καίει” λιγότερες θερμίδες κατά την διάρκεια του σεξ απ΄ότι όταν κάνει σπορ, θωρακίζει το σώμα του από την παχυσαρκία. Ο οργανισμός όλων όσοι κάνουν σεξ αραιά και που, παράγει λιγότερη τεστοστερόνη, κατά συνέπεια καταναλώνει λιγότερη ενέργεια παράγοντας έτσι τον κίνδυνο παχυσαρκίας.

Πηγή: protothema.gr

  • Ετικέτες: 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.