ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

ΚΑΥΓΑΣ ΤΣΙΠΡΑ - ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΣΙΛΔΕΑ ΚΑΙ ΤΗ ΔΟΥΛΤΣΙΝΕΑ...

Στο XIV κεφάλαιο του δεύτερου μέρους του Δον Κιχώτη, ο Ιππότης των Καθρεφτών υποστηρίζει πως νίκησε τον Δον Κιχώτη: "Και τον έκαμα να ομολογήσει ότι είναι πιο όμορφη η Κασιλδέα μου από τη Δουλτσινέα του° και μ' αυτή και μόνο τη νίκη μου είναι σαν να έχω κερδίσει όλους τους ιππότες του κόσμου, γιατί αυτός ο Δον Κιχώτης που σας λέω, τους έχει όλους νικήσει° και αφού εγώ τον νίκησα, η δόξα του, η φήμη του και η τιμή του, μεταβιβάστηκαν και πέρασαν στο πρόσωπό μου,

Και τόσο ο νικητής είναι πιο τιμημένος
όσο ο ηττημένος είναι πιο φημισμένος
κι έτσι γράφονται στο λογαριασμό μου και γίνονται δικά μου τα αμέτρητα ανδραγαθήματα του ήδη αναφερθέντος Δον Κιχώτη".

Δεν δανείζομαι το ως άνω απόσπασμα του Θερβάντες για να αιτιολογήσω, όπως ο Γκράμσι, την τάση που έχουν ορισμένοι άνθρωποι μεταξύ των οποίων και πολιτικοί να μειώνουν τον αντίπαλό τους.

Ούτε το επικαλούμαι για να υποστηρίξω πως είναι χαρακτηριστικό των αδυνάτων να εγκαταλείπονται στις φαντασιώσεις, να ονειρεύονται με τα μάτια ανοιχτά ότι οι επιθυμίες τους είναι πραγματικότητα και πως τα πάντα εξελίσσονται σύμφωνα με τις επιθυμίες τους.

Και ούτε βέβαια κατέφυγα στον Δον Κιχώτη για να πω ότι πολύ συχνά η αισιοδοξία δεν είναι τίποτ' άλλο παρά ένας τρόπος να υπερασπίζεται κανείς την τεμπελιά του, την ανευθυνότητά του, τη θέλησή του να μην κάνει τίποτε.

Ορισμένοι από σας, ω αναγνώστες μου, θα ψάξουν να βρουν αντιστοιχήσεις με την αισιοδοξία που προσπαθεί να καλλιεργήσει ο πρωθυπουργός λέγοντας πως η ύφεση φεύγει και η ανάπτυξη έρχεται, ότι τα δύσκολα βρίσκονται πίσω μας και πλέον μόνον καλύτερες ημέρες περιμένουμε και άλλα τέτοια ηρωικά και χαρούμενα.

Κάποιοι άλλοι θα θα προσπαθήσουν να ταιριάξουν τα λεγόμενά μου στον Μητσοτάκη και την αισιοδοξία του ότι η κυβέρνηση οσονούπω θα καταρρεύσει και είναι απλώς θέμα ολίγου χρόνου για να γίνει αυτός πρωθυπουργός.

Επίσης, τινές δεν αποκλείεται να τα κάνουν προβολή στη Φώφη και την αισιοδοξία της ότι μετά τον Λάζαρο μπορεί να υπάρξει και δεύτερη ανάσταση νεκρού, του ΠΑΣΟΚ.

Μπορείτε να κάνετε όποιους συνειρμούς θέλετε, αλλά εγώ, πρέπει να ξέρετε, αναφέρθηκα στο συγκεκριμένο επεισόδιο του Δον Κιχώτη λόγω της Κασιλδέας και της Δουλτσινέας.

Επειδή, πλέον είναι βαρετό άμα και εξοργιστικό η πολιτική αντιπαράθεση, στα καθ' ημάς, να γίνεται μόνο και μόνο για να στριμωχτεί ο αντίπαλος -είτε αυτός είναι η κυβέρνηση είτε η αξιωματική αντιπολίτευση είτε κάποιο από τα άλλα κόμματα- και να ομολογήσει πως η "Κασιλδέα" είναι καλύτερη από τη "Δουλτσινέα".

Το βλέπουμε και το ζούμε κάθε μέρα. "Το δικό μου μνημόνιο ήταν καλύτερο, όχι το δικό μου", "ο δικός μου εκλογικός νόμος είναι ο σωστός, όχι ο δικός μου", "η δική μου ρύθμιση για τα κανάλια εξυπηρετεί το δημόσιο συμφέρον, όχι η δική μου", "εσείς τα παίρνετε και είστε κλέφτες, εσείς είστε φασίστες και φίλοι του Παττακού" και πάει λέγοντας.

Κάθε Κασιλδέα, συγγνώμη πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση είναι καλύτερη από την Δουλτσινέα της προηγούμενης. Το ίδιο ισχύει και για την αντιπολίτευση. Το κάθε μέτρο που παίρνει η παρούσα κυβέρνηση είναι χειρότερο από αυτά που έπαιρνε όταν ήταν αυτή στο γκουβέρνο.

Αναλογιστείτε τι έχουν πει, και τι συνεχίζουν να λένε, για τους φόρους, τον ΕΝΦΙΑ, το ΕΚΑΣ, τους μισθούς, την ανεργία, το δημόσιο, τις ιδιωτικοποιήσεις, τις τράπεζες, τη διαπραγμάτευση με τους εταίρους-δανειστές, τα Μέσα Ενημέρωσης και θα καταλάβετε γιατί σας λέω πως, δυστυχώς, ο καυγάς γίνεται για την Κασιλδέα και τη Δουλτσινέα.

Κάπως έτσι συνεχίζουμε, καβάλα στο Ροσινάντε, να κυνηγάμε, μαζί με τον Σάντσο Πάντσα, ανεμόμυλους. Θέλω να ελπίζω πως δεν θα φτάσουν κάποια στιγμή να τσακώνονται και για το αν είναι ομορφότερη η Μπέττυ ή η Μαρέβα. Θέλω να το ελπίζω. Ακόμη και το ξεκατίνιασμα έχει όριο...

2 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
 1. Αν και το είπα σε αλλη στήλη του matrix , δεν νομίζω οτι βλάπτει να το επαναλάβω και εδώ συμφωνώντας με την γνώμη του φίλου και σοβαρότατου σχολιαστή freeman :

  Στην Κω αυτές τις ημέρες περατώθηκε ( ή , παίρεώνεται ) το » Συμπόσιο της Σύμης » όπου προσωπικότητες με διάφορες ειδικότητες και από πολλά μέρη του κόσμου προβληματίζονται σε ερωτήματα σαν το » μετά τον σοσιαλισμό τι » .. Βαρβαρότης ;
  Στην Ελλάδα δεν μαθαίνουμε πολλά γιά το συμπόσιο αυτό, γιατί τα ΜΜΕ μας προτιμούν να ας περιγράφουν τις κινήσεις , ή την ακινησία και την ανάλγητη μούγκαμάρα γιά τις ευθύνες των πρώην αρχηγών τηςΝΔ που διόρισαν την μισή Ελλαδα , στο δημόσιο , κατασπάραξαν την οικονομία της με τα οικονομικά και προσωπικά τους σκάνδαλα και μας μπούκωσαν με τα ελλείμματα και το δημόσιο Χρέος μας.
  Φτάνει πια με τους νεοδημοκρατες βαρόνους που σε συμμαχίες και συμπράξεις με τους τσιριζοκαμμενους μας έφεραν στο τρίτο μνημόνιο χωρις ελπίδα να γυρίσουμε ποτέ στην πρόοδο με ισότητα και δικαιοσύνη , διαυγεια και αξιοκρατία .

 2. freeman 12:10 15/07/2016

  Τσιμουδιά οι ΝεοΔημοκράτες τρολάδες για την υπόγεια ΒΡΩΜΙΚΗ ΥΠΟΠΤΗ ΣΧΕΣΗ του Τσίπρα με τον Καραμανλή τους .
  Ο Ραφήνιος Λιποτάκτης είναι σήμερα παραΚυβέρνηση και μέσω Παυλόπουλου & Καμένου ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΑ , εξασφαλίζοντας την Πολιτική & Ποινική του ΑΣΥΛΙΑ για τα ΔιαΜιντιακά ΚΟΥΚΟΥΛΩΜΈΝΑ στην Ελλάδα ΑΛΛΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ ΑΔΙΑΜΦΙΣΒΗΤΗΤΑ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΑ ΟΡΓΙΩΔΗ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ 2004-2005 .
  ΑΠΟΔΕΙΞΗ : Η προεδροποίηση του αντ΄ αυτού , Καραμανλολάγνου Παυλόπουλου ,οι συνεχείς αναφορές – ύμνοι των Τσίπρα-Καμένου για τον Ραφήνιο Λιποτάκτη Ολετήρα , το ΚαραμανλογλύψΙμο από τα Τσιπροκαψούρικα ΚουροΜΜΕ και οι ΑΣΥΛΙΑ-ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ-ΟΜΕΡΤΑ της Εγκληματικής Καραμανλικής Διακυβέρνησης περιόδου 2004-2005 από την Εξεταστική για τα αίτια της Κρίσης που το 2015 ΕΣΤΗΣΑΝ ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ οι Κωνσταντοπούλου-Τσίπρας-Καμένος-Πάκης .
  ΤΡΟΛαράδες της ΝΔ , ΗΛΘΕΝ η ΩΡΑΝ ΣΑΣ , διαλέξτε ή με τον Κούλη ή με τον Ραφήνιο συγκυβερνήτη του Τσίπρα .
  ΣΠΑΣΤΕ την εσωκομματική ΟΜΕΡΤΑ και ΞΕΡΑΣΤΕ για τα Εθνοκτόνα Δημοσιονομικά Εγκλήματα του ανιψιού του . . . Εθνάρχη σας . . . ΞΕΡΩ δύσκολο, ΑΛΛΑ ΑΝΑΠΟΦΕΥΚΤΟ .
  Κούλη , βρές το θάρρος και ΔΩΣΕ αυτόν που σε υποσκάπτει , ΕΚΤΟΣ και ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΣΚΕΛΕΤΟΥΣ ΣΤΗ ΝΤΟΥΛΑΠΑ και αλληλο- κρατιόσαστε.
  ΣΗΜΕΡΑ την Ελλάδα την κυβερνάει μια ΤσιπροΚαραμανλική Μαφιόζικη Στοά , εξάλλου ON AIR , Τσίπρας & Καραμανλής ΜΕ ΚΑΘΕ ΕΥΚΑΙΡΊΑ ΑΛΛΗΛΟ-ΣΥΓΧΑΊΡΟΝΤΑΙ & ΑΛΛΗΛΟ-ΕΠΑΙΝΟΥΝΤΑΙ ,όπως ΕΧΘΕΣ ΣΤΟΝ ΠΑΠΑΧΕΛΑ στο Καρακαραμανλικό ΣΚΑΙ , που εν μέσω ΚΡΙΣΕΩΝ – ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ για τις Τηλεοπτικές Άδειες ο ΑΡΧΙΚΡΙΤΗΣ των υποψηφίων Τσίπρας-Παππάς (που και καλά θα έπρεπε να κρίνεΙ ΑΔΕΚΑΣΤΑ) ΠΗΓΕ ΚΑΙ ΕΔΩΣΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΑΥΞΗ ΣΤΟΝ ΕΝΑΝ από τους Διαγωνιζόμενους . . . ήταν ΠΙΟ ΑΠΡΟΚΑΛΥΠΤΑ ΞΙΔΙΑΝΤΡΟΠΗ ΔΙΑΠΛΟΚΗ αλλά και ένδειξη για τις υπόγειες επαφές Καραμανλικών-Τσιπρικών . Οι ΜΕΝ στους ΔΕ , υπόσχονται – ανταλλάσουν ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΑΛΥΨΗ ΑΠΟ ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ-ΦΥΛΑΚΗ .

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.