Neo

Και όμως, υπάρχει ακόμα «φως στο τούνελ»…

Στο ίδιο πάνελ βρέθηκαν χθες στην Κω, ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, και οι τότε υπουργοί του Γιώργος Παπακωνσταντίνου και Φίλιππος Σαχινίδης, στην τελευταία συνεδρία του Συμποσίου της Σύμης, και σε μία προσπάθεια έξι χρόνια μετά την εποχή που πρωταγωνιστούσαν στην αντιμετώπιση της κρίσης, να «ξαναδούν» το τι έγινε τότε, με την εμπειρία των ετών που μεσολάβησαν και τη βοήθεια Ευρωπαίων και διεθνών συμμετεχόντων.
papandreou

Πού κατέληξαν; Στο ότι υπάρχει ακόμα και τώρα «φως στο τούνελ», αρκεί νακαλλιεργηθούν προοδευτικές συμμαχίες, να ασκηθούν πολιτικές στην κατεύθυνση τωνπροοδευτικών μεταρρυθμίσεων και προσαρμογών, να συνδεθεί η Διαφάνεια με τηνΑνάπτυξη και οι ανισότητες με την αναδιανομή. «Δεν γίνεται προοδευτικοίάνθρωποι να μιλάμε για 4% ανάπτυξη με τους δείκτες της φτώχειας να ανεβαίνουνσυνεχώς…», έλεγε αργότερα ένας εκ των συμμετεχόντων στο κοινό.

5 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
 1. Με χαρά διαπιστώνω ότι Ενεργοί Πολιτες Ελλαδας σε συνάντηση και με ομοψυχία.
  Μόνο ΚΙΝΗΜΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΏΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΏΝ.

 2. Γιώργος Παπανδρέου, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, Φίλιππος Σαχινίδης.
  Τρεις πολιτικοί με ήθος, όραμα, υπευθυνότητα, που μαζί με λίγους ακόμα πήραν στην πλάτη τους τεράστιο πολιτικό κόστος για να αποφύγει η χώρα την άτακτη χρεοκοπία.
  Αντί να τους πει ο ελληνικός λαός ένα ευχαριστώ, τους κατασυκοφάντησε και τους έστειλε σπίτι τους, τον έναν παραλίγο να τον στείλει και στη φυλακή.
  Είναι μεγάλη κατάντια για τη χώρα να μη βρίσκονται στη Βουλή αυτοί οι πολιτικοί και ψηφοφόροι να έχουν επιλέξει τσαρλατάνους και καραγκιόζηδες.

 3. dipietro 12:18 15/07/2016

  Αγαπητέ Δημοσθένη έχεις απόλυτο δίκιο.
  Ας ευχηθούμε οι πολίτες, σύντομα να καταλάβουν τι παίχτηκε τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα από τους νέους κλέωνες.

 4. Είναι λυπηρό οτι μετά τις ειλικρινείς, τολμηρές, προοδευτικές και σωτηρίες για την περιπτωση της ήδη πτωχευμένης μας οικονομικά και ηθικά πατρίδας προςπάθειες της ομάδας Παπανδρέου, που ανέλαβε με την διακυβέρνηση μετά την περίοδο των λαμογιών, των «Γκόλντεν Μπόυς » και των πολλαπλών σκανδάλων της κοντά εξαετίας του Κώστα Καραμανλή διακυβέρνησης , αυτές οι προσπάθειες δεν συνεχίστηκαν από τις διακυβερνήσεις των ΣΑΜΑΡΑ-Βενιζέλου, ή Τσίπρα -Καμμένου.
  Οι πολέμιοι του Γιώργου Παπανδρέου, του Γιωργου Παπακωνσταντίνου και των στενών συντρόφων και συνεργατών τους , οταν διακυβέρνησαν αυτοί μετά την παραίτηση του πρωθυπουργού του 44% εκλογικού αποτελέσματος, δεν συνέχισαν στο πνεύμα και την τακτική της μόνης πολιτικής που υπηρχε τότε και εξακολουθεί να υπάρχει και σημερα :
  να αλλάξουμε για να μην βουλιάξουμε.
  Όχι μόνον δεν επέφεραν καμία αλλαγή στα κακώς κείμενα της πολιτικο-οικονομικής μας ζωής, αλλά ουτε καν διατήρησαν τις προοδευτικές αλλαγές, το ύφος και τιο νέο ήθος που εδημιούργησαν οι παραιτηθέντες προκειμένου να επιτύχουν συναίνεση και Ομόνοια .
  Τα εργα και οι ημέρες των πάλαι ποτέ αντιμνημονιακών στο ΣΥΡΙΖΑ και στην ΝΔ έγιναν από τότε μόνο προσπάθειες για το πως θα κοροϊδέψουν τον ελληνικό λαό , οτι υπάρχει διαφορετική λύσης απο «το να μην ξοδεύουμε περισσότερα απ´ όσα παράγουμέ» .
  Έδωσαν και εξακολουθουν να ρίχνουν νερό στον νερόμυλο της απάνθρωπης, φασιστικής,
  εθνικιστικής τάχα ΧΑ. που χαίρεται αποκομίζοντας πολιτικά οφέλη.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.